Nadgradnja Blogosa – teden kasneje

Petek, 29. avgust 2008

Zadnje spremembe (popravki):

 • poravnava slik levo/desno v objavi
 • prevodi
 • popravljene teme: benevolence, tropical-breeze, freshy-10, cordobo-green, black-letter
 • prijavno okno
 • globalne objave (strani in zasebne se ne beležijo več)
 • nadzorna plošča (popravki iz wpmu nightly)

Še na mizi:

 • mejli o komentarjih (helenca)
 • sortiranje po tagih
 • globalne objave (naslovnica)
 • sinhronizacija strežnikov (cache)
 • urejanje pluginov

Kot ste najbrž opazili, pri nadgradnji ni šlo vse najbolj tekoče (lahko bi se počasi že navadili ;) . Vsi blogi so sedaj nadgrajeni (z izjemo arhiviranih).

 • nekaj tem ima še hrošče (‘Ljubim barve’ in še nekaj smo že popravili)
 • naslovna stran ne prikazuje čisto zadnjih objav (za spremljanje tekočih objav zaenkrat raje uporabite RSS – http://feeds.feedburner.com/Blogos oziroma http://blog.siol.net/wpmu-feed/
 • pri nekaterih blogih z veliko kategorijami se hierarhija ni prenesla (podkategorija) – lahko to kdo potrdi? npr. http://pavel.blog.siol.net
 • spam komentarji gredo v moderacijo: (v ponedeljek bom vklopil brisanje komentarjev, ki nimajo HashCash ključa – v veliki večini primerov so to spam komentarji)
 • osveževanje blogov/objav/komentarjev: zaradi novega načina predpomnjenja strani (wp-super-cache), se zna zgoditi, da se stran osveži šele s pritiskom na kombinacijo CTRL+F5 (vendar pa se naj to ne bi dogajalo za prijavljene uporabnike, temveč za goste in iskalnike)
 • v Nastavitvah/Diskusije preverite svoje nastavitve za komentiranje – vse kar dodate na črno listo bo sedaj tudi blokirano. Če gre preveč komentarjev v moderacijo, izklopite nastavitev “Avtor komentarja mora imeti že od prej kakšen potrjen komentar”.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 29. Avgust, 2008 ob 14:24 v kategoriji blogos, wordpress.
Komentiranje trenutno ni omogočeno, lahko pa s svojega bloga pustiš trackback.

117 komentarjev na “Nadgradnja Blogosa – teden kasneje”

 1. andraz182 andraz182 pravi:

  Meni osebno tale prenova blogov ni nič kaj po godu … Predvsem sedanja predstavitev nadzorne plošče ter drugih malenkosti. Nevem, saj mogoče se še nisem navadil, toda meni je bilo prej bolje … Sem pač konzervativec, pa kaj :D .

 2. irena irena pravi:

  saj se vedno navadimo in dejstvo je, da so spremembe ponavadi na bolje, ne na slabše, ampak pritoževali se bodo pa še vedno vsi. nobody likes change

 3. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @irena:
  Kaj neki je na bolje??? Nič ne opazim na bolje, ampak samo komplikacije, da pogruntam, kje je kaj zdaj in da se ukvarjam z moderiranjem komentarjev. Pa menda ni vse to samo za tistih nekaj novih tem, ki so pa še vedno v enakem slogu prejšnjih. Ne gre za kakšne impresivne nove dizajne, ampak dodatne verzije že poznanih slogov.

 4. snow snow pravi:

  emmmm,…kaj moram narediti ko mi napiše da komentarji čakajo na moderacijo,…tega prej ni bilo,…..pa ne preveč komplicirat

 5. snow snow pravi:

  pa še eno vprašanje,..kam so se izgubile moje povezave oz. jih ni več v nadzorni in kako jih sedaj dodam

 6. snow snow pravi:

  ok. kako dodaš povezave sem našla

 7. irena irena pravi:

  @snow, samo klikni gor na komentarje v nadzorni plošči, tisti, ki so rumeno obarvani so potrebni moderacije, mislim, da je pri vsakemu na desni zgoraj možnost odobritve, spama ali zbriši, pa poklikaš, kar se ti zdi.

  @simona, za tehnične lastnosti vsega, kar je bolje, bo treba počakat na poljudno napisano Piromanovo poročilo. Jaz z moderiranjem komentarjem nimam nekega velikega problema, vsake toliko časa označim par spamarskih komentarjev za spam, pa je. to sem morala početi že prej.
  seveda, da imaš komplikacije, da ugotoviš, kje je kaj, tudi jaz jih imam in ja, tudi meni je gnjavaža, ampak še vedno sem se navadila in nekako ne dvomim, da se bom tudi sedaj. prav tako kot ne dvomim, da bi se gospodje tehniki z blogi malo zajebavali samo zaradi zajebavanja samega, ampak zaradi nekih potrebnih izboljšav, pa čeprav jih uporabniki pri končnem izdelku ne opazimo, so pa potrebne za nemoteno delovanje in razvijanje sistema.

 8. commonsense pravi:

  ojej, a boste spet vključili tistega terorista haškaša? saj ste mi ga ravno po mojem protestu izključili. ja kakšna žvau pa to sploh je?

 9. canadian canadian pravi:

  a lahko samo nekaj vprašam? Rahle težave so z dobivanjem mailov novih komentarjev. Ok, pač ni jih, za nov komentar zdaj kljub prijavi ne dobivam več sporočila (niti pri mojih objavah). Am, bi se dalo to uštimat?
  Hvala

 10. snow snow pravi:

  Irena–>hvala

 11. mgerencer mgerencer pravi:

  Tudi meni se kategorije niso prenesle tako kot bi se naj, a sem jih na roko popravil. Zajebaval sem dosti časa s štimanjem widgetov in tem: sem kakšno nastavil in se je pojavila kakšna druga; sem razvrstil widgete po določenem vrstnem redu, a se tako niso prikazali – nato pa sem ugotovil sistem:

  Vse kar spremeniš, shrani in se nato odlogiraj. Nato se spet logiraj in zadeva deluje – vsaj pri meni. Čeprav upam, da mi tega sistema ne bo treba vedno uporabljati:)

 12. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Kako za vraga se sedaj prenese slika z neta na blog?

 13. irena irena pravi:

  ko imaš odprto novo objavo klikneš na prenesi multimedijo, ali kako se že tisto imenuje.

 14. snow snow pravi:

  ej,a mi lahko odklopite tole mobitelovo reklamo,…mi gre zelo na živce

 15. Tan!a Tan!a pravi:

  Iztok glej moj odgovor pri prejšnji objavi ;)

 16. gigi gigi pravi:

  to ste čist zjebal, vsi komentarji so spam, pa vsi ti spam komentarji sploh niso komentarji. Zrihtejte to da bo vse postarem… katastrofa

 17. sakir sakir pravi:

  Komplikatorji. Zaenkrat stvar v Nadzorni plošči deluje predvsem bolj preprosto, kot pa je do sedaj in težav, razen, ko Blogos sploh ni bil dosegljiv, nisem imel.
  Stvar je nova, navadite se.

 18. M&M M&M pravi:

  eno podvprašanje…. google analitika ne dela?

  drgač pa ja, navadli se bomo :)

 19. andraz182 andraz182 pravi:

  Jap, tudi meni zazna, da sploh nimam več obiska na google analyticu … Samo tako, za informacijo ;)

 20. dare dare pravi:

  Hočem nazaj številke na analyticsu…….smrk

 21. irena irena pravi:

  joj, še enkrat vnesite in osvežite zadevo za google analytics, potem se pritožujmo dalje :P

 22. Tan!a Tan!a pravi:

  The plugin editor is disabled To napiše, če želiš kodo kopirat noter.. Tako da, se pritožujemo dalje.. :D

 23. irena irena pravi:

  potem pa kar :mrgreen:

  sej je rekel admin, da bo trajalo še nekaj dni … patience.

 24. polnaglava polnaglava pravi:

  Mene pa samo zanima, zakaj imam zdaj kar naprej neke (najbrž) spame, ki jih prej nikoli ni bilo. Nisem kompjuter genij, zato, prosim, po slovensko. Se res ne bi rada pritoževala, ampak tudi ne bi rada, da mi mejl kar naprej zasuvajo obvestila, koliko komentarjev čaka na moderacijo, potem pa pogledam in vidim, da je vse skupaj en sam velik spam. Brez težav se navajam na novosti, ampak tegale pa ne maram. A se da kaj narest, da sam prepoznava spame, al kako je to prej delovalo?

 25. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @polnaglava:
  Baje bodo do ponedeljka to prihtali. Meni se dogaja isto. Na mejl sploh ne dobivam več objav komentarjev, spama kot dreka, na moderiranje čakajo komentarji, ki so povsem okej, komentarji, ki naj bi bili objavljeni, se v objavi ne pojavijo, celo izginjajo in se spet pojavijo … skratka …. Raztur!

  @irena:
  Misteriozna nujnost obnove, ki se nikjer ne pozna, a je potrebna recimo, da lahko pije vodo. Čeprav obstaja lahko tudi verjetnost, da kakšen zaposleni nima kaj počet, pa je prčkanje po blogih za utemeljitev, da ima nekdo delo še najbolj neškodljiva za Siol. Se dogaja … hehe … Pri vsem skupaj pa menim, da Martinova opomba pod prejšnjim prispevkom ni brez veze. Malo hecno je vadit računalniške spretnosti kar “na živo”.

 26. mgerencer mgerencer pravi:

  Meni kot izgleda zdaj vse dela v redu, a bom zaradi zmede pri objavah in komentarji vseeno z mojimi novimi objavami še počakal nekaj dni, da se ne zgubijo in razpršijo v tkanini računalniškega kaosa:)

 27. irena irena pravi:

  oh, verjemi mi, noben tehnik se ni tepel za to, da bi prevzel prenovo blogosa, ki je bila že dlje časa načrtovana in potrebna. na žalost se veliko stvari pokaže šele pri dejanski uporabi programov in sistemov, kar potem ljudje radi zamenjujejo za vadenje računalniških spretnosti. jst pa občudujem te modele, da se ne pustijo motiti zaradi vsega teženja, ker bi se še meni za malo zdelo, da delam kot neumna par dni, nazaj pa dobivam samo kurcanje.

  še vedno bi pa bila vesela, če bi se oglasil kakšen Piroman in razložil potrebnost zadev, ki jih sama kot računalniški tepec ne prepoznam, pa vem, da so nujne. so mi že dostikrat pokazali na empiričnih primerih, a tehnikalije gredo pri meni čez eno uho not in drugo ven :oops:

 28. irena irena pravi:

  moj zgornji odgovor je seveda namenjen simoni ;)

 29. izmisljeni pravi:
  1. imam težave z urejanjem teksta, katerega v objavi razmeče čisto drugače kot je shranjen. V grafičnem urejevalniku pa so še težave z razmiki med vrsticami. Reštve?
   2.tudi meni dela objava slik težave, help.
   3.ja, reklam na blogu bi se rad znebil.
 30. neoman neoman pravi:

  Objavljam popravek za temo Ambiru, ker navigacija v zgornjem headerju skace za 1px prevec v desno.

  http://shrani.si/f/3o/9r/1GUCrEcl/text.htm

  Vse kar je potrebno je, da prepisete css file. Upam, da me kdo uslisi, ker me tist 1px posteno jezi.

  LP :)

 31. Potepinka Potepinka pravi:

  Ja, se bomo pač navadili :) mene tole klikanje in ugotavljanje, kam se je kaj skrilo še kar zabava. ok, ker sem trenutno po poklicu bug killer, naj jih malo pobijem še tukaj:

  • manjka slo prevod pri značkah (ko dodajas post), pa tule /wp-admin/profile.php jih tudi nekaj manjka
  • ko dobim komentar na mail, je sender pri vseh “jaz” (prej ime bloga, blogerja). spamanje ste že pogruntal…
  • malo me frustrira pozicija gumba Objavi :P priscrollam dol do konca, potem pa “emm, kje že…” :)
  • v FF2 (mislim, da je bil browser problem, kaj pa vem, lahko je manjkal kakšen refresh, nisem bila na svojem compu) je zgornja orodna vrstica skakala in se prelamljala po celem pagu
  • pa se to – kakšno funkcijo ima puščica skrajno desno zgoraj (v user navigaciji)? vrže me na nek drug blog – po kakšnem ključu?

  emm, to je to zaenkrat.. :) keep on good work!

 32. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @irena:
  No, vsekakor upam, da bodo za delanje kot neumni več dni tudi ustrezno takšni vrsti dela plačani, da se jim ne bo zdelo tako zamalo. Če delajo pro bono, se pa zelo opravičujem in razumem, da se jim zdi zamalo, čeprav bi raje videla, da tega počeli sploh ne bi … hehe …

  Mislim tudi, da je fajn, če je blog čim bolj enostaven v upravljanje … ker to, kar na primer neoman bluzi in svetuje, je zame kot kitajščina. Še malo, pa bodo bloge tukaj lahko uporabljali samo še računalniški težki friki. Jaz bi rada pa samo pisala in objavljala pač. Vključno s komentarji. Pa menda mi ne bo treba za to osnovo na kakšen poseben tečaj, porkaflek.

 33. nevenka nevenka pravi:

  Hm, pojma nimam kaj se dogaja. Po reseteranju računalnika moje zadnje objave ni bilo, predzanja je bila. Šele refresh jo je vrnil?
  Objave ni potegnilo v kategorijo Poezija, pač pa ji je dodelilo številčno šifro, ki je seveda ne sortira tja kamor paše. Na mojem blogu je v kategoriji Poezija, na naslovnici pa ne.
  ????

 34. mojcas mojcas pravi:

  Jaz sem pa vesela, da ste posodobili Wordpress. Težavice pač še vedno so, ampak to boste že odpravili. Jaz sem bila namreč pozitivno presenečena, ko vam je uspelo praktično v enem dnevu, jaz sem mislila, da bo trajalo dlje in da bo še več težav.
  Moj blogec deluje tipi topi, samo Google Analytics ne dobiva pravih podatkov (kar pa mi ne predstavlja ravno nekega velikega problema), razen, če so me v zadnjih dneh res obiskali samo 4-je obiskovalci :D

 35. johnny johnny pravi:

  Hm…pri temi Benevolence (Dobrohotnost), se po prenovi ne da nastaviti widgetov, stran si enostavno ne zapomni vrstnega reda, določenih pa sploh ne prikaže, čeprav so nastavljeni?

 36. F E N S I Š M E N S I F E N S I Š M E N S I pravi:

  Jaz komplikacij nisem imela, me pa izredno moti oglasni banner na mojem sidebaru. Prej je bil skrajno na desni in izven okvirjev blog vsebine in je bil skoraj nemoteč, sedaj pa izgleda kot, da jaz oglašujem na blogu.

  Ne samo, da me moti vizuelno, ampak se mi zdi tudi malo sporen, ker jaz o izbiri možnosti oglaševanja na svojem blogu nimam nobenega vpliva, razen da preselim svoj blog. Niti me ni nihče vprašal za privolitev, da se na blogu pojavlja banner.

  Namestitev oglasnih bannerjev bi morala biti odločitev posameznega blogerja.

  Začela sem resno premišljati o selitvi.

  LP

 37. sakir sakir pravi:

  Je možno, da se komentar s povezavami v tekstu avtomatsko briše? Ker imam na eno in isto objavo konstantne spam komentarje, z raznimi povezavami, na razne sumljive strani. Poleg tega bi bilo to tudi učinkovito v primeru nekaterih, enostavno, nadležnih blogerjev, ki si ne morejo pomagati in linkajo na razne tuje in predvsem svoje bloge.

 38. bemo pravi:

  Samo to bom rekel, dajte uredit že ta: GOOOOOOGLEEEEEEEEEE ANALYYYYYYTICCCCCCSSSS!!!!!!!!! Pa teh spam komentarjev mam že poln KUUUUURAA******!!! ni šlo brez, da ne bi zatulil :D

 39. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Bi mi lahko, prosim, kdo povedal, kje najdem kategorijo Blogorola … Ne vem, mogoče sem se že čisto zmedla in je ne vidim pred nosom, ampak tako je … ne najdem je.

 40. monnika monnika pravi:

  AAAAAAA kdaj bote že to zrihtaaaal????!!! pr nadzorni plošči sm zdej totalno zmedena, dobivam po 10 spamov na dan pa še tista ogabna reklama da se počutm kt sred trgovine

 41. johnny johnny pravi:

  Simona: mogoče iščeš Uredi -> Povezave?

 42. zdravje pravi:

  Ja, zakaj ne more ostati tako, kot je bilo???????
  Nadzorna plošča mi ni všeč!
  Tehle spamov imam že cel regiment……….. pa kdo neki se je spomnu vse tole preflintat?????
  Ah, klinc, zdej se že preveč sekiram, škoda mojega zdravja.
  Ja, ne bi bilo napak premislit o selitvi ……..
  TOREJ: je varianta, da ostane po starem al ne???

 43. M&M M&M pravi:

  zdravje, spame briši. ni se ti treba selit, čist okej je. pravzaprav je meni všeč prenova, čeprav sem najprej jokala, ampak je boljše.

 44. zdravje pravi:

  M&M,

  oj, oj, hvala za tolažbo in razumevanje ;-)
  Čisto zares mi ni všeč tale prenova…….eh, eh, ne vem no, a ne bi kar kufre spakirala.
  Spame brišem, pa kar letijo gor!?
  Eh, tole me žalosti……smrk

 45. nevenka nevenka pravi:

  Preko tagov: Poezija na naslovnici se ne pride do moje objave. Šifra, ki se je izpisala na naslovnici kot kategorija je 4992 namesto Poezija?

 46. Sunshine Sunshine pravi:

  Jaz bom ponorela od vseh teh spamov!!! Kdaj imate to namen kaj porihtati?!?!

 47. canadian canadian pravi:

  Jap, enak problem imam kot nevenka: kategorija naj bi se imenovala Dogaja, na naslovnici pa je 5211? A to lahko kako popravim in če, kje? Hvala za pomoč

 48. tuna tuna pravi:

  men je pa stvar cisto vsec. razen tega da se vsaka nova objava ne pojavi na prvi strani. kdo me bo pa potem bral :cry:

 49. dare dare pravi:

  Pa analytics. A komu dela? Jaz tiste kode samo na hladilnik še nisem nalimal pa nisem nikamor prišel. A delam kaj narobe. Sicer brez tistega števca lahko preživim, vendar sem se malo navadil , da preverjam kaj se dogaja!? lp

 50. katarina katarina pravi:

  meni meče v moderacijo vse po vrsti, še moje lastne komentarje. :)

  sicer pa sem itak pristaš enostavnosti in nekompliciranja, zato je vsakršno nadgrajevanje zame bolj ko ne nočna mora. pa dobro … ampak d apa komentarje kar tako meče okoli in da mi google analytics spet ne dela je pa vseeno preveč negativno za kao nadgradnjo, ki naj bi bila pozitivna.

 51. admin admin pravi:

  Vse komentarje in maile smo prebrali in zbrali napake, tako da popravke lahko pričakujete danes tekom dneva / jutri.

  dare: drži, nekaj ni v redu z dodatki, ker se ne da urejevati nastavitev.

  SPAM: danes sem vklopil brisanje spama (spam se briše samodejno, brez da bi šel prej v moderacijo). To bi vam moralo prihraniti precej klikov :)

 52. admin admin pravi:

  katarina: izklopil sem moderacijo nepotrjenih komentatorjev (zadnja alineja zgoraj), za analytics pa je treba še malo potrpeti

 53. katarina katarina pravi:

  hvala. :)

 54. faniokic pravi:

  Prej mi je bilo bolje, a nisem imela časa za blog. Sedaj je na vidiku več časa, se bom pa kar nekaj časa lovila. Če bodo na novem začetku pomote pa naj velja Errare humanum est.

 55. irena irena pravi:

  neizmerno sem hvaležna, da se je končno ustavil dotok spama. od včeraj sem začela dobivati po enega na pet minut, džizs … no, sedaj je kul. me happy. :)

 56. simonarebolj simonarebolj pravi:

  johnny:
  Ja, točno to sem iskala … Najlepša hvala!

 57. admin admin pravi:

  Google Analytics: težave bi morale biti sedaj odpravljene – vseeno preverite svojo GA kodo!

 58. M&M M&M pravi:

  GA dela.
  lp

 59. nevenka nevenka pravi:

  Se že kaj ve zakaj nagajajo kategorije? Sortiranje po tagih?

 60. pavel pravi:

  Potrjujem, da se moja hierarhija kategorij ni pravilno transformirala – ampak sem dobil zgolj listo kategorij med katerimi so na žalost tudi podkategorije.

  Kaj naj naredim, da dobim prvotno stanje.

  Mislim, da sem že pred tednom napisal komentar, pa ga ni več – je izbrisan!

  Hvala

  Lp
  pavel

 61. sosed sosed pravi:

  mah dejte no, zdaj pa traja že več kot dva dni, pa še vedno določene stvari ne delajo. recimo: objavil sem nov prispevek, vmes naredil še en popravek in zdaj mi na home naslovu enkrat prikaže popravljeno verzijo, drugič nepopravljeno, tretjič pa predzadnji prispevek – kot da zadnjega posta sploh nisem napisal… wtf?

  resno, do zdaj nisoem pizdil in vem da fantje delate po svojih zmožnostih, ampak počasi imam dovolj siola in dejstva da sem vedno od nekoga odvisen. pa prav zato par dni nisem pisal, ker mi je blo butasto nekaj na pol objavljat… mislim, al poštimajte al pa vrnte prejšnje stanje…

 62. siničica siničica pravi:

  Pri meni se pojavljajo težave s komentarji – vsi, tudi danes napisani imajo datum 1. 9., pa so bili napisani 2.9., denimo. Ko jih hočem urediti, pa tam lepo piše, da je napisan 2.9., tako da ni kaj za urejat. In prvi je bil zapisan ZA drugim, torej se postavljajo v obratni smeri kot so objavljeni. Ni všeč. Čeprav mi je večina stvari všeč. In imam potrpljenja veliko malho.
  Ampak porihtate te komentarje!!!!

 63. believe pravi:

  Hmm, včeraj je izšla nova verzija Wordpressa MU. Se nam obeta nova posodobitev? :D

 64. helenca helenca pravi:

  eno vprašanje? no ker iz mojega bloga ni nobenega mejla o novem komentarju oziroma skoraj nobenega, sem povprašala mojih par bralcev če dobijo mejl in so skoraj vsi povedali, da iz vseh drugih blogov dobijo mail samo iz mojega ne. no niti jaz jih ne dobivam oziroma dobim vsakega desetega. sedaj me pa zanima, če bi se dalo to popravit, uštimat. bila bi vam zelo hvaležna.

 65. tuna tuna pravi:

  mene pa zanima kako dobim nazaj post, ki sem ga ponesreci izbrisala. pa se vsec mi je bil. prosim prosim

 66. Tan!a Tan!a pravi:

  Dan potem.. OK no, veliko dni.. komentiranje še kar zafrkava! Pa je podvojen, pa je napaka pa ono pa tretje. A bi lahko za začetek najprej to uredili, ker tale s komentarji je pa že mal dolga! Kriv dodatek Blogorola ali pa kej drugega.. poštimejte prosim :)

  Zgleda pa glih tko, kot da vam je malo mar. Kakšen odgovor komu ne bi škodil.

 67. admin admin pravi:
  • sosed: težave s predpomnjenjem strani zaradi več strežnikov – jih še odpravljamo
  • špranjca: tema popravljena
  • tuna: si dobila nazaj v osnutke
  • believe: smo na tej verziji trenutno ja (wpmu nightly repozitorij)
  • pavel: dobili smo email, in tudi nanj odgovorili, komentarja tukaj pa ni bilo
  • nevenka: še popravljamo
  • helenca: bomo pogledali

  Popravljeno:

  • poravnava slik levo/desno v objavi
  • prevodi
  • popravljene teme: benevolence, tropical-breeze, freshy-10, cordobo-green
  • prijavno okno
  • globalne objave (strani in zasebne se ne beležijo več)
  • nadzorna plošča (popravki iz wpmu nightly)

  Še na mizi:

  • mejli o komentarjih (helenca)
  • sortiranje po tagih
  • globalne objave (naslovnica)
  • sinhronizacija strežnikov (cache)
  • urejanje pluginov
 68. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  @admin:
  meni ni čist jasno, zakaj niste nadgradnje naredili offline, vzporedno furali novo različico samo lokalno, in jo dali live potem, ko odpravite napake in hrošče.

 69. johnny johnny pravi:

  Pri temi benevolence (dobrohotnost) še vedno ne delujejo widgeti tako kot morajo. Na vrhu je iskalnik, nato arhiv in kategorije in se jih nikakor ne da spraviti na nižja mesta..npr. na bi bila najprej blogorola, razno in na koncu potem arhiv in kategorije. Ne gre.

 70. paxman pravi:

  Jaz, razen prijave in komentiranja, ne morem storiti ničesar drugega (Nadzorna plošča, Profil).

 71. paxman pravi:

  Jupi! Dela. Očitno je bil problem na moji strani (restart FF).

 72. David Rožac David Rožac pravi:

  @ Admin

  Google Analytics lahko samo ali aktiviram ali deaktiviram. Kje vstavim kodo?

 73. Tan!a Tan!a pravi:

  David ko imaš aktiviranega, greš pod NASTAVITVE in tam se ti pokaže zavihek g.anal :D Tja vpišeš kodo. Pomembno: Uporabite obstoječo urchin.js skripto, in ne ga.js. ;)

 74. David Rožac David Rožac pravi:

  Hvala Tan!a, deluje. Upam, pa da bodo kmalu raje šaltali na ga.js – ki je sedaj dejansko standard.

 75. sanca sanca pravi:

  zaj več nwm kako se dajo slike gor?

 76. chili chili pravi:

  A bi lahk na vašo SIOL blog platformo dodali plugin wp-syntax http://wordpress.org/extend/plugins/wp-syntax/
  Ta plugin bi nam blogerjem omogočil dodajanje java in php skript v naše objave.

  Pa še vas ostale blogerje bi prosil za skupno iniciativo, torej, da za ta plugin zaprosite tudi vi oz. posredujete to željo SIOL-ovim administratorjem. :)

  HVALA

 77. fittipaldi fittipaldi pravi:

  A ni to zgolj highlighting?

 78. admin admin pravi:

  sanca: preberi si Pisanje objav, kako vstaviti sliko ali pa malo pogooglaj

  chili: bomo pogledali!

 79. nimiy nimiy pravi:
 80. zdravje pravi:

  Tole me zanima: Zakaj pri vsakem komentarju, ki pride – piše “jaz”? (jaz pošiljatelj?)

 81. mare mare pravi:

  Mene pa zanima naslednje: zakaj sedaj “Vstavi več” funkcija ne zaustavi RSS bralnikov pri tisti črti? Meni sedaj RSS bralnik kaže celotne objave, česar nočem!

  Hvala vnaprej za pomoč

 82. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Zakaj se objavljene teme ne prikažejo več na prvi strani, oz. zakaj je vse glede tega čudno že tretji dan?

 83. admin admin pravi:

  Smo opazili, napako še odpravljamo! Hvala za opozorilo.

  mare: preveri, ali imaš slučajno vklopljen dodatek CompleteRSS.

 84. mikec pravi:

  Ena želja, verjetno bi se z mano strinjal še marsikdo. Da se iz agregata umaknejo “blogi”, ki so v bistvu na pol že uredniške hiše -> recimo Vest.si, Park-on.net ? Sploh vest.si ko ima velikokrat kar podvojene objave in je izredno nezanimivo ko je polovica objav na agregatu njihovih, ker so pač v bistvu pravi novinarji…

 85. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Še vedno ne dela.

 86. nevenka nevenka pravi:

  Od sortiranja po tagih še vedno nič. Mojih kategorij ne vleče v sort. Sem ravno prečekirala. Še ni prišlo na vrsto?

 87. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Še vedno ne dela in je zelo moteče.

 88. tecnstrdesc tecnstrdesc pravi:

  Zakaj se vračajo posti iz prejšnjega tedna na prvo stran?, piškoti iz kosmičev malo mi gredo že rahlo na živce!

 89. neoman neoman pravi:

  @simonarebolj: Moj komentar ni namenjen tebi in vsem ostalim uporabnikom bloga – samo Blogosovi administraciji, ki vedo o cem govorim in bodo zadevo lahko odpravili.

 90. tecnstrdesc tecnstrdesc pravi:

  Še vedno se stari posti vračajo kot zadnje objave, močno nadležna reč, dajte se prosim pozabavati s tem.

 91. vranika pravi:

  Meni ste blokirali filmčke, Bejdi pomagaj !!!!!!!!!!!!

 92. snow snow pravi:

  zakaj mi na blogos strani prikazuje en dan zastarele objave??????A moram jaz kaj narest al bi bilo dobro da vi

 93. Tan!a Tan!a pravi:

  A ste pri nadgradnji oz. karkoli ste že počeli pri temi mandigo končali? Header se ponavlja, naslov bloga je samo v beli barvi in ni možnosti za spremembo barve..

 94. morfej morfej pravi:

  moja tema (oceanmist) se je tud danes spremenila. komentarji zgledajo precej drugače in veliko slabše. zraven vsakega je namreč velik gumb uredi.

 95. morfej morfej pravi:

  no uredi komentar je gumb.
  pa mp3 še vedno ne delajo.

 96. sakir sakir pravi:

  Ste na prvi strani Blogosa ulili beton, ali razlog za stare objave tiči kje drugje?

 97. nevenka nevenka pravi:

  ? Hm, sedaj mojega bloga tudi v nove objave ne potegne več. Tudi jaz gledam same stare objave.

 98. tecnstrdesc tecnstrdesc pravi:

  Halo, a je kdo doma, a sploh kdo administrira blogos. Dajte prosim že popravit vstopno stran :evil:

 99. M&M M&M pravi:
 100. M&M M&M pravi:

  hehe, ne, nisem jaz nič tečna, sam za ostale tečneže Piromanova objava :)

 101. kaktuskaktus kaktuskaktus pravi:

  zakaj mi nočete poslati mejla, ki bi mi omogočil zbrisati blog?

 102. nevenka nevenka pravi:

  Sortiranje po tagih dela, juhu. Super. Hvala.

 103. nevenka nevenka pravi:

  Danes pa spet ne dela. Vsaj mojih zadnjih objav ne potegne v poezijo. Pa tako sem bila že vesela :-(
  Le kaj tako zelo nagaja? Moja izbrana kategorija ob objavi spet ni bila “poezija” ampak je spet bila številčna šifra.

 104. M&M M&M pravi:

  tole sortiranje v kategorije tudi pri mojih zadnjih objavah nekaj ne dela okej. vidim da jih je frknilo v tag “foto”, čeprav izberem “foto moj”

 105. anka anka pravi:

  Jaz imam tudi en problem, sicer ne vem, če je s tem kaj povezano.
  Pri zadnji moji objavi sploh ne morem pustiti komentarja – na svojem blogu.
  Ko kliknem oddaj komentar, se mi izpiše, da je bil komentar izbrisan.
  lp
  Anka

 106. morfej morfej pravi:

  zadnje čase se pogosto brišejo komentarji na mojem blogu in še nekaj drugih. napaka WP Hash Cash oz. nekaj podobnega. po precej poskusih včasih celo uspeš komentirati, vendar je precej nadležno.

 107. nimiy nimiy pravi:

  a mp3 plugin že dela?

 108. morfej morfej pravi:

  admin, sem videl, da si komentiral na mojem blogu brez težav, a enem mojem bralcu je spet zbrisalo komentar…

 109. morfej morfej pravi:

  aja, ne morem si spremeniti email naslova, ta naj bi se spremenil ob potrditvi, vendar sploh ne dobim potrditvenega maila.

 110. admin admin pravi:

  nimiy, mp3 player že dela
  morfej, piši na mail (blogi (afna) siol.net) pa bomo spremenili

 111. kamper kamper pravi:

  admin, mi poveš prosim kako lahko kdo komentira v mojem imenu,naprimer anonimnež http://kamper.blog.siol.net/2008/08/10/huda-ura-tramontana/#comment-8834 .Dostp do računalnika imam samo jaz,geslo poznam samo jaz :lol:

  Hvala

 112. helenca helenca pravi:

  eno vprašanje. zakaj niste popravili tega, da bi se avtomatsko nastavljala ura na zimski in pa na poletni čas? in če tega sedaj ne morete narediti, zakaj za vraga ne obvestite blogerje, da si naj sami popravijo uro. prvo kot prvo je to gledanje v prihodnost moteče, drugo kot drugo pa na nek način kaznujete tiste ki imajo uro prav naštimano. saj se njihove objave ne vidijo prav tako tudi komentarji ne. a lahko to narediti? prosim

 113. admin admin pravi:

  kamper: napaka pri prikazu avatarja, popravek bo kmalu gor

  helenca: smo popravili, avtomatski popravek je deloval samo polavtomatsko

 114. tomivideo tomivideo pravi:

  :)

 115. M&M M&M pravi:

  hej hej

  vprašanje je sledeče… :)

  zakaj dodatek lightbox od časa do časa ne dela ?

 116. admin admin pravi:

  M&M: prva slika na tvojem blogu kaže na blogspot blog, preveri ali je vse ok s povezavami in uporabi <!- – break – -> po uvodu (gumb za prelom besedila, da wordpress ne bo avtomatsko prelomil besedila sredi kake povezave)

 117. M&M M&M pravi:

  huh, nimam pojma kk sem sčarala povezavo preko fotke na blogspot. :) tnx

  drgač pa mislim da sem našla odgovor glede lightboxa…dokler se stran do konca ne naloži, fotke ne pokaže v lightboxu. seveda tistih, ki jih imam naložene direkt iz računalnika, večji del bodo še naprej urejane s html.