O izboru hišnega blogerja

Ponedeljek, 10. september 2007

V tem postu lahko lahko po mili volji razpravljate o izboru treh novih hišnih blogerjev. Gremo!

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Ponedeljek, 10. September, 2007 ob 08:07 v kategoriji blog, blogos, miks.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

165 komentarjev na “O izboru hišnega blogerja”

 1. Na pomoč » Objave » Izberite tri nove hišne blogerje! pravi:

  [...] Reklamni blogi O izboru hišnega blogerja [...]

 2. mitja pravi:

  jest predlagam ireno :D

  lp, M.

 3. nada pravi:

  Prav bi bilo, da imamo vsi pravico glasovat, tudi tisti, ki samo beremo od vsega začetka bloge na siolu.Zato si jaz jemljem pravico glasovat za svoje tri favorite:
  1. had.blog.siol.net, 2.piroman.blog.siol.net, 3.tomo.blog.siol.net
  Lp Nada

 4. don barkL don barkL pravi:

  Nada, samo potem je tu zopet vprašanje zlorabe tega…

 5. chupacabra chupacabra pravi:

  @nada: don barkL ima prav. Ker ima večina obiskovalcev in blogerjev svoj e-mail na nepreverljivih sistemih (gmail, email.si …), smo hoteli preprečiti zlorabe. Namreč, v tem primeru bi bilo nemogoče ugotoviti, ali posameznik res glasuje pošteno, ali pa kakšen “polinickovec” (z različnih e-mailov) umetno nabija glasove za svojega blogerja.

  lp, Matej
  SiOL Blogos

 6. Bralka pravi:

  Razumem, zakaj ste se odločili za tak izbor – da upoštevate samo glasove že registriranih blogerjev. Bi vas pa opozorila na še en blog, ki ga nisem zasledila na vašem seznamu in sicer: http://ponpet.blog.siol.net/ .
  Poučen, zabaven in izvrsten. Za mlade in stare, čeprav z manj obiska, kot bi si ga zaslužil.

 7. buba švabe buba švabe pravi:

  Odlična ideja! Ampak je težko izbrat samo tri… :)

 8. chupacabra chupacabra pravi:

  @Bralka: Zavedamo se, da v ta izbor ni prišlo precej izjemno kvalitetnih, zanimivih in duhovitih blogov. Ker je to prvi razpis, smo se odločili, da z njim skušamo “nagraditi” predvsem najbolj brane blogerje (ki so tudi najbolj dejavni), hkrati pa ostale spodbuditi, da postanejo še boljši. Če se bomo po šestih mesecih odločili za nov razpis sem prepričan, da se bodo na seznamu znašli tudi številni drugi blogi.

  lp, Matej
  SiOL Blogos

 9. mojcas mojcas pravi:

  Po pravici povedano je zadeva malo slabo izvedena. Da glasujejo samo blogerji, je hecno, ker bloge ne berejo samo blogerji. Po drugi strani pa se mi zdi, da urednik (oz. njegova ekipa) premore toliko znanja, da bi lahko izmed vseh teh blogerjev izbral nekje 10 vsebinsko zanimivih blogerjev, ne pa da se glasuje vsepovprek.

  P.S.: Kako naj zdaj razložim mojemu folku, ki je šel glasovat zame, da njihovi glasovi ne štejejo :D

 10. chupacabra chupacabra pravi:

  @mojcas: Če imaš konkretne predloge, kako narediti glasovanje pregledno in pošteno, ti bom z veseljem prisluhnil. Verjamem, da se bodo našle številne pripombe na izvedbo in način glasovanje in izbire blogerjev – ampak nič hudega, jih bomo upoštevali in bomo ob prihodnjem razpisu (če ta bo) še boljši :)

  lp, Matej
  SiOL Blogos

 11. mojcas mojcas pravi:

  Npr. najprej bi pogledala kdo so najbolj brani blogerji, potem bi preverila kdaj so nazadnje napisali post in kaj so napisali. Če delaš copy paste zapise, potem verjetno na ta seznam ne moreš. To je lahko začetek selekcije. Poleg tega, bi jaz nagradila tiste, ki res PIŠEJO svoje zapise, torej tisti, ki imajo dejansko kaj povedati in so pri tem izvirni. Mislim, da niti ne bi imeli s tem veliko dela. :D

 12. Safet Ali-beg Safet Ali-beg pravi:

  Vem, vsakdo ima svoje videnje in se mu kakšen drug način zdi boljši in pravičnejši, a težko je ustreči vsem željam, zahtevem in pričakovanjem. V imenu tega ne bom podajal nobenih “meni bi bilo bolljše, če bi bilo” temveč samo pohvalil idejo. Super. In vnaprej čestital trem izbrankam oz. izbrancem.

 13. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  super ideja, podpiram.

 14. PiPi pravi:

  Glede postenosti, morebiti za zacetek dovolite glasovanje na http://pomoc.blog.siol.net/2007/09/10/izberite-tri-nove-hisne-blogerje/#comment-669 zgolj prijavljenim uporabnikom, tako se zmanjsa moznost zlorabe glasovanja, kot je primer zgornjega komentarja, ki sem ga namenoma oddal sam pod jonasovim imenom …. seveda ga prosim zbrisite.

  .::PiPi::.

 15. chef chef pravi:

  Po mojem bodo itak izglasovani taki, ki res PIŠEJO. Čeprav je res težko verjeti, da bodo ljudje dejansko glasovali pametno :)

  Ne vem, mojcas, mogoče bi bilo fajn, če ne bi reklame delala na svojem blogu. Tako tvoji fani kliknejo link in bumf, glasujejo zate, ne da bi si prebrali, kakšna so sploh pravila ;)

  Jaz samo upam, da se ne bo spet kdo skregal. Po tankem ledu hodimo, ampak če se nam uspe NE skregati, smo ful frajerji :)

 16. Dejan Kaloh pravi:

  Sam problema ne vidim toliko v naboru kandidatov (pač po sistemu največje obiskanosti – škoda, da je zajeto obdobje 3 mesecev:)) kot v (ne)kritičnosti glasovalcev. Sam sem precej nov v blogosferi, a že takoj se opazi/sem opazil, da so le redki blogi presežki intelekta, pronicljivosti in izvirnosti via Crnkovič, Jonas in še kdo bi se našel – tudi med nehišnimi blogerji, da se razume. Vendar bi ob naslednjem takšnem izboru veljalo formirati tudi (poudarek je na tudi) neko siolovo žirijo, ki bi jo sestavljala omenjena dva in še kdo, ki so se v življenju že dokazali kot pisci, kolumnisti, intelektualci etc. in so stari 30+, se pravi ljudje z nekimi življenjskimi izkušnjami in neko kritično distanco.

 17. buba švabe buba švabe pravi:

  Ampak sm razmišlju. Če bi slučajno js bil zbran (kar sicer nič ne kaže), bi mogu pa res ornk spremenit izled, način pisanja, cel odnos itd. Hud pritisk pa to… :P

 18. dronyx dronyx pravi:

  Kar se tile objavljenih statistik in lestvice. Dejstvo je, da objava zapisa na portalu siol.net pomeni takoj čez 1000 klikov. Če pogledam moj graf na google analytics so notri visoke špice, ostalo pa bistveno nižje povprečje. Če želim realno stanje, te špice odmislim in dobim tja do 200 bralcev na dan v povprečju. Predvidevam, da je ta lestvica log spletnega strežnika?

 19. mojcas mojcas pravi:

  Ma ne no, pa ne mislim se kregat zaradi tega. Halooo, a sem se kregala? Sam mal kritično sem pogledala na to zadevo. A ni to smisel tega debatiranja, da predlagamo način, kako bi naredili ta izbor boljši?

  Drugač itak, da je super ideja. In za (končno) izvedbo tega izbora same pohvale! :D

  Peace!

 20. mojcas mojcas pravi:

  Evo z Dejanom Kalohom se strinjam, genau moj point.

  @buba…pa verjetno to pomeni samo avtorske forke, nobenih videov, razen avtorskih itd…

 21. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Jaz sem mnenja da bo iz tega glasovanja nastala taka pizdarija, da si še zamislit ne moremo. To bi se moglo sestat uredništvo in presodit kateri trije bi bili zares primerni, namesto da se gremo (ne)anonimne volitve

 22. buba švabe buba švabe pravi:

  @mojcas: Ja, striktno brez kopiranja. Jaz bi verjetno tisto igrco končno naredil. :mrgreen:

  @volk: Ja, pizdarija bo slej kot prej. Je pa vseen fajn občutek, ko folk za tebe glasuje. Pižama je glasoval za mene! Woohooo! Pižama ma me rad. Zdj rabm sam še Jonasa na svojo stran dobit, pa bo… :mrgreen:

 23. chupacabra chupacabra pravi:

  Ah ne, mojcas, itak da ni bilo mišljeno kot kakršno koli kreganje :) Samo kot ideja za naprej, kako se lotiti zadeve …

  Težava vseh internetnih glasovanj je, da skušajo (pre)nekateri pač mešati štrene in “sesuvati sistem”. Kot rečeno, prepričan sem, da bomo dobili veliko dobrih idej, ki jih bomo znali izkoristit v prihodnje :)

  @Dejan Kaloh: Tudi z žirijo bi seveda lahko poskusili, ampak spet bi šlo za subjektivno ocenjevanje, pa še očitki o “štimanju” izbora bi se verjetno pojavili.

  lp, Matej

 24. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  jonasa sem jaz “izgubil” s tistimi parodijami nanj. demit :mrgreen:

  aja, da začnem pizdarijo. ZAMERIM VSEM, KI NE GLASUJETE ZAME :lol:

  ne, resno… ne verjamem, da bo nastala neka orto peesdarija iz tega. tam je glasovanje, tukaj je zaenkrat še kulturna debata, znalo bi se zaplesti le takrat, ko bo prišlo do povešenih surl, ker nekdo, ki misli, da bi moral biti izbran, ker da je boljši od izbranih, ne bo izbran in bo o tem napisal kaj na blogu…

  sicer pa je vseeno konec koncev… trije soblogerji bodo dobili lepo priložnost, nekaterim ljudem privoščim, da zadevo dobijo, saj recimo v blog vložijo kar nekaj sebe, ampak bom počakal, da vidim končni izbor ter povedal svoje mnenje okrog tega. če mi sploh bo do izražanja mnenja, to je :)

  vsako tako glasovanje pa ima seveda primes tistih: kolegi kolegom, znanci znancem ipd… kvaliteta in inovativnost pa as usual ostaneta bolj ali manj spregledana, ampak bomo videli tokratne rezultate pa potem sodili :) . nekdo je dal idejo, da bi moral imeti siol neko komisijo ali nekaj, ki bi še dodala “glasu publike”, kar ni slaba ideja, ampak zdaj je kar je in iz tega glasovanja se lahko marsikaj naučijo za prihodnjič ;) mi pa prav tako

 25. chupacabra chupacabra pravi:

  @PiPi: Tvoj komentar je dober primer tega, zakaj bomo upoštevali le glasove, ki so/bodo prišli skozi Blogosov sistem (xy.blog.siol.net). Tisto “Jonasovo” glasovanje pa naj kar ostane :)

 26. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  Imam občutek, da se moji favoriti sami ne bi potegovali in da bi verjetno zavrnili sodelovanje. Mi je pa všeč možnost vseblogerskega fajta. Upam, da bo tekla kri. Blogosfera dobiva novo dimenzijo. Cool.

 27. Dajana Dajana pravi:

  Pozdravljam odločitev Siola. Edino, kar je po mojem škoda, da je številka 3 premalo. Ampak vseeno, za začetek je v redu. Ne vem, od kje imate ta problem, da se bo kdo s kom zaradi tega skregal! Tako vsaj vidite, kje kdo “stoji”. Vsak, ki ima tukaj svoj blog lahko odda tri glasove. 23.septembra bodo glasove sešteli in izbrali tri ljudi, ki bodo prišli med hišne. Kaj je tukaj spornega? Jasno, da bo moja hči, ki ima tukaj blog, glasovala zame. Za Fetalija nisem glasovala, ker sem dala glas tistemu, ki nima toliko šans, kot on. Jasno, da bi moral biti Fetalij hišni bloger, saj je “ponarodel”. Če bi bilo po moje, bi bili hišni sestavljeni iz prvih deset ali najbolj klikanih in sicer bi se to moralo spreminjati vsak mesec. Imeti bi morali tak sistem, da ne bi prihajalo do zlorab.

 28. dr. Onyx pravi:

  Moji trije glasovi so načeloma na trgu. Minimalna tržna vrednost je kremšnita (lahko tudi figaro ali rumova bombica) + kava s smetano. Lahko pa tudi licitirate, kdo da več. Sam bom z glasovanjem počakal do 23.09. do 23:58 ure in potem … (he, he, škoda, da se že Zloba imenuje zloba).

 29. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  odlična ideja, siolovci. razumem tudi mojco, ki je moja zelo brana blogerca, ampak pri teh stvareh so očitki (v smeri kaj bi bilo BOLJŠE …) najbolj normalna stvar … važno pa je, da se stvar premika in da so siolovci naredili to, o čemer lahko drugi “blogerski svetovi” lahko le sanjajo. ps. sem pa tudi zato, da bi uredniški kolegij izbral še kakšnega dobrega blogerja. pa tudi kakšen foto blog bi moral obvezno med hišne blogerje … ah, pa saj je že kar izbire (sem imel težave pri glasovanju). zato hvala, blogerji, ker me razveseljujete iz dneva v dan.

 30. Kašpar Kašpar pravi:

  Super ideja, sem že glasoval.

 31. pipi pipi pravi:

  @chupacabra: mogoce nisem pozorno bral pravil igre, v primeru da je izbran “anonimen” bloger, bo po podpisu pogodbe lahko to tudi ostal se naprej?

  .::PiPi::.

 32. chupacabra chupacabra pravi:

  @PiPi: Seveda, bloger bo lahko ostal anonimen, če bo tako želel.

  lp, Matej

 33. webmaher pravi:

  @mojcas – res je SiOl bi to moral narediti bolje-ali tajno (nihče ne vidi kaj je kdo glasoval) ali pa javno, sam da se takoj vidi lestvica
  - nimaš prav glede glasovanja-jaz ki sem v zadnjem mesecu in pol prebral preko 1000 blogov sem se enostavno registriral in zdaj lahko glasujem
  - nimaš prav tudi glede izbire-zakaj bi izbirali samo neki stručkoti-bloge ne berejo samo oni-sploh so pa v manjšini…
  @dejan – strinjam se da bi neke meje morale biti, ne vem pa če ravno vsi blogi morajo biti intelektualni višek…

  No moji glasovi pa gredo (izbira je bla težka ja):

  @zloba, ker niti slučajno ni zlobna pa še pisat zna zanimivo
  @dajana, ker ima velik potencial, ki ga mora še malo sfrizirat
  @katarina, ker skoraj nič ne skriva, čeprav bi včasih blo na mestu

  Simono Rebolj pa predlagam za pomočnico Crnemu, ker je “the one and only”

  Seveda od vseh štirih pričakujem, po zaključni slavnostni proglasitvi, da me povabijo na fešto, kjer me bodo razvajale do onemoglosti in za piko na i pa servirale kremšnito ala “dr. Onyx” :-) :-) :-)

 34. mojcas mojcas pravi:

  @seks…se strinjam kar se foto bloga tiče. fajn bi bilo, če bi bil kak hišni fotobloger.

 35. had had pravi:

  sicer podpiram taksno nagrajevanje blogerjev, vendar bi svetoval, da se to ne naredi preko komentarjev, ampak da taksen izbor naredi urednistvo, ki niti ni tako majhno v koncni fazi (s tem se izloci nekaj blogerjev zraven)..

  zakaj? stvar je zelo preprosta.. a je kaksen problem odpreti 100 novih blogov, da bi lahko glasoval :) eno popoldne casa, preko proxyev in je kdorkoli notri.. vendar ali je to smisel?
  ali ni vseeno boljse, da se izpostavi dobrega blogerja in za tem stoji tudi urednik.. predvsem je vse skupaj precej manj konfuzno..

  ce primerjam zapise fetalija in dronyxa.. med njima so svetlobna leta v sami kvaliteti pisanja, pa vendar en bo notri, drugi ne.. je to smisel?

  in tako kot je onyx napisal.. izpostavitev, ki ga je delezen bloger na prvi strani prinese hudo velik obisk, ostale dni pa so precej zanemarljive stevilke.. mogoce bi bilo potrebno delati se na tem segmentu, kajti v koncni fazi bi se to najbolj izplacalo tako siolu, kot blogerjem..

  samo moje skromno mnenje :)

 36. perica perica pravi:

  Vseskozi sem (bil) kritičen do Hišnega blogosa, predvsem zaradi internega določanja članov le-tega. Tole me je res prijetno presenetilo.

  Mislim, da bi ustanavljanje kakršnekoli komisije bilo slaba poteza. Isti ljudje, ki se zdaj pritožujejo nad spregledanimi kvalitetnimi blogi, bi se v tem primeru pritoževali nad netransparentnostjo odločitev komisije ipd.

  Edino, kar ni pravično je to, da so nekateri nominirani blogerji bili močno favorizirani v preteklem obdobju (s prvo stranjo na siola, z večkratno objavo tik pod hišnim blogosom) in so s tem pridobili ne le direktne klike, temveč tudi popularnost oz. redne bralce.

  Mislim, da v obeh primerih ni šlo za random selekcijo, ampak za subjektivno izbiro uredništva. Če se motim, me popravite.

  Torej, do naslednjega razpisam predlagam bolj objektivno in nepristransko izpostavljanje posameznih nevipovcev. Pa tudi norme za Hišni blogos bi lahko bile bolj jasne oz. javne.
  Ker ga nekateri redno lomijo, z rednostjo objav, npr.

 37. dronyx dronyx pravi:

  Had, glede svetlobnih let razlike ne vem v kakšno smer si mislil. Pa ni važno. Kar se tiče Fetalija pa moje mnenje, ki sem ga napisal k neki drugi temi in tole tukaj samo kopija:

  Fetalij, ti si zame eden redkih, ki ima izdelan profil in za to po moje tudi skrbiš. Če dobim recimo tvoj tekst v notepadu brez podpisa in grafične postavitve bloga, bi ga verjetno prepoznal kot tvojega. In kapo dol za to. Vem tudi, da so nekatere tvoje zabavne objave praktično ponarodele in so jih ljudje zares množično prebirali. Kjer imam pa jaz pomisleke je, da se mi zdi skoraj nemogoče, da lahko z istim tempom ljudi zabavaš na dolgi rok. Čeprav si nesporno talent in nadarjen, ampak ljudje bodo vedno pričakovali samo najboljše, da padejo dol od smeha. Če povem drugače, če skačeš v višino in z lahkoto nekajkrat preskočiš 2.40 m, bodo ljudje razočarani, ko boš z lahkoto preskakoval samo 2.00 metra.

 38. buba švabe buba švabe pravi:

  Če nič drugega bo tole dobra motivacija za naprej. Mislim, če se bo garnitura čez šest mesecev zamenjala. :)

  Razlika me fetalijem in onyxom je pa v tem, da fetalij zna postavljat vejice… :P

 39. had had pravi:

  da ne bo pomote.. vsakomur svoje pravijo.. in nisem se s tem postavil v ocenjevalca blogov, ker tega pac ne potrebujemo in nisem kompetentna oseba za to..
  razlika v pisanju je tista, ki je zame bolj pomembna, kot vse ostalo..
  in dejstvo, ki si ga izpostavil ti, je se bolj voda na mlin, ki sem ga omenil, da se namrec vse skupaj ne prestavi na blogerje, koga imajo rajsi, ampak na samo urednistvo, ki mora skupnos odlociti, kdo je notri in kdo ni..

 40. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  had :lol: na saj veš kaj :D

  in očitno imaš resen problem s tem, da bi jaz bil notri, ampak te povsem razumem, saj sem ti zadnjič pošteno stopil na živec/žulj…kar je bil tudi moj namen in me veseli, da je bil dosežen :mrgreen:

  in seveda… spet se je pokazalo, da si ORTO površen bralec, saj nekje v prvih odstavkih pravilnika piše:

  “pravico do glasovanja ima vsak bloger, ki je blog na Blogosu odprl PRED začetkom tega razpisa”,

  tako da odpade tvoja teorija o

  “zakaj? stvar je zelo preprosta.. a je kaksen problem odpreti 100 novih blogov, da bi lahko glasoval :) eno popoldne casa, preko proxyev in je kdorkoli notri.. ”

  ker nihče (oz. zelo malo ljudi) od obične rulje ni mogel vedeti, kaj se pripravlja, da bi pa 100 novih blogov odprl sedaj, PO TEM, ko je “razpis” že objavljen, pa ne bi imelo smisla, saj se da z lahkoto ugotoviti, kdaj je bil blog odprt.

  bravo Roni, ti pa jih strelaš :lol:

 41. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  dr. Onyx, mi je žal, da sem zgrešil, ko si to napisal prvič, da bi se ti že takrat zahvalil. res hvala. slišat kaj takega od tebe je, well, res lepo in spodbudno.

  glede tempa pa bomo videli… sam sem zaenkrat ugotovil le, da ljudje pričakujejo, da jih bom zgolj zabaval, ko začnem depresirat, pa ostanejo brez komentarjev :D sicer pa se mi zdi, da neko povprečje tempa kar dobro držim ;)

  sicer imamo pa vsi nihanja.

 42. had had pravi:

  ocitno imam jaz probleme s tem, da bi bil ti notri? a se ti to resno dozdeva? tolk mi je vseeno zate, da si se misliti ne mores.. mi je pa zal, da dr.onyx ni na listi tistih, ki imajo moznost, ker vsaj ve o cem pise.. ampak to itak ne steje..

  seveda si mi stopil na zulj in ze cel teden ne spim zaradi tebe.. LOOL..
  sploh sedaj, ko bos elitisticen siolov hisni bloger, mar ne? in ko si vec vreden..

  in ja, ne da se mi brati razpisnih pogojev, ker ti si jih ocitno zelo podrobno ze preucil?

  kako pa si lahko preprican, da nimam jaz recimo na zalogi 100 blogov na siolu? saj sem mr. statistik, a ne? informacije pa vedno krozijo :evil:

 43. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  had, pa kdo za vraga je sploh rekel, da jaz sploh bom notri?! meni se ne zdi tako, zaenkrat mislim da so najbolj verjetni kandidati chef, mojcas, volk, ko tako preletim glasovanje, na hitro.

  očitno ti ni čisto vseeno zame, kajti z onyxom bi lahko primerjal kogarkoli drugega, ki ima možnost, da bo izbran, ti pa si se odločil zame :) ne sprenevedaj se zdaj, saj lahko vsi vidijo, koliko je ura :mrgreen:

  zdaj… ne vem, če bi tebi usekalo na ego to, da si “elitističen siolov hišni bloger” in “več vreden”, če bi te izbrali… meni sploh ne bo. če bi dobili milijone, mogoče, ampak siolov hišni bloger… to sem odkar sem odprl jebeni blog… delam za siol brez plačila praktično :lol: besedica “hišni” ne pomeni nobene spremembe, samo tistih 210 eur…

  ne da se ti brati razpisnih pogojev… aha… no jaz sem jih prebral, toliko da vem, kako naj glasujem, če bom, da bo pravilno. sploh zato, ker so navodila res kratka in jedrnata ter jasno napisana… kar očitno tebi kljub vsemu povzroča težave :lol:

  in res mi je vseeno, če imaš na zalogi 100 blogov… glasuj zase, za ne vem koga, meni je tako ali tako vseeno. kot sem rekel – nikoli mi ni bil namen, da bi z blogom služil… sicer ga ne bi pisal tako redno tako dolgo, povsem brezplačno.

  aja, just one more thing… ti če bi imel odprtih 100 blogov, bi verjetno vedel statistiko obiska vsakega od njih za vsako objavo na pamet. :mrgreen: (to je dejstvo, ki te krona za “mr. statistik” oz. “računovodjo”, nič drugega)

  pa oprosti če sem ti spet kaj pohodil :D

 44. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  da se še popravim, da mi kdo (had) ne bi očital kakih skrivnih pretenzij.

  v tretjem odstavku prejšnjega komentarja bi moralo iti tako “…, da si “elitističen siolov hišni bloger” in “več vreden”, če bi te izbrali… meni verjetno sploh ne bi.”

 45. Stric Bedanc Stric Bedanc pravi:

  @buba švabe: pazi, koga omenjaš v svojih sporočilih, da ne bodo še tebe slikali v Direktu :mrgreen:

 46. verbatim pravi:

  Zdi se mi primerno, da izbirate samo 3 pisce in da izbirajo uporabniki. Na tak način bodo izbrani tisti, ki pišejo najbolj ljudsko in zanimivo, s tem pa odpadejo tisti, ki pišejo, kaj so jedli, razni skrajneži in podobno. Samo redni bralci bi tudi lahko imeli pravico do glasovanja…

  Pipi: kot Jonas heh. Dvomim, da bi izbral glih te tri :)

 47. deklina deklina pravi:

  hmmm. glede na debate med hadom in tičkom sumim, da je blo to to kar so meli v mislih ljudje, ki so govoril o kreganju :) ;)

 48. tinking pravi:

  … dober blog ima globino. Zato ni potrebno veliko zapisati ali pokazati, predvsem je vazno kaj oddati – x

 49. chef chef pravi:

  Kako boste pa šteli tam, kjer je kakšen pacient navedel kar štiri blogerje ali celo več :lol:

 50. packon packon pravi:

  Ukinite hišne blogerje !

 51. buba švabe buba švabe pravi:

  @chef: Tistega, ki je naveden zadnji, se ne šteje. :mrgreen:

 52. commonsense pravi:

  poslušajte, imam idejo: uvedite tudi hišne komentatorje- bodo skrbeli za “zdravo bloganje”, nekako tako, kot ščuke v ribnikih s krapi :mrgreen:

 53. commonsense pravi:

  pa še kakšne hišne brisalce komentarjev- če ne bosta drugam izvoljeni, bi predlagal dajano in katarino :)

 54. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  No, vidim da se je moja zgornja napoved že začela uresničevati, pripomnil pa bi rad tole (pa brez zamere, vsi vpleteni). Zagotovo bodo zmagali tisti, ki so najbolj priljubljeni in najbolj komentirani, vendar bi sam rad povedal, da so to večinoma tisti, ki so največkrat bili na prvi (naslovni) strani Siola, če pa že gledamo razmerje med kvantiteto postov (pa pustimo na miru spemerske, sam mislim da moj ni tak) in številom objav na prvi strani, tako obratnega sorazmerja kot ga imam sam, zagotovo nima nihče drug. In mislim da tudi dobro vem, zakaj je temu tako, ampak pustimo to na miru, do…

 55. mojcas mojcas pravi:

  Glede debat o Fetaliju…mislim, da je eden redkih blogerjev, ki je dejansko to, o čemer piše, zato se ne bojim, da bi mu zmanjkalo štofa za pisanje. Mogoče bo imel še kak padec v ‘formi’, a se bo vedno znova vrnil. Zdaj se je na blogih razpaslo ‘poskusimo biti Fetalij’ in zakaj folku to ne rata? Ker niso Fetalij. V tem je pomoje generalna razlika med dobrimi in slabimi blogerji. Dobri pišejo resnično o sebi, oni so njihovi zapisi. In sem Fetalij definitivno sodi. Med take blogerje bi jaz prištela tudi Dajano in Katarino (pa še nekaj drugih, pa se mi ne da naštevat), pa čeprav nimam ravno enakih pogledov na svet kot oni dve.

  Nekdo je omenil tudi to, da kazalci branosti niso ravno kredibilni in res je tako. Če samo pogledamo kdo se pojavlja na prvi strani Siola, seveda so ti blogerji med najbolj branimi, ker ti prva stran prinese najmanj 1000 klikov več. Če imaš prvo stran večkrat na teden ali pa vsak dan, potem si že na špici. Ali je tvoj zapis tudi kvaliteten, to je pa že druga zgodba.

  In jaz mislim, da malo kvalitativne selekcije ne bi manjkalo. In tudi med že obstoječimi hišnimi blogerji bi bilo potrebno narediti kako selekcijo. ;)

  Mislim pa, da pri tem izbiranju ni sistema, ki bi bil pravičen do vseh. Če bi izbirali samo po obiskanosti, potem bi padla zadeva zaradi objavljanja na prvi strani (nekateri so favorizirani, drugi ne). Če bi izbirala samo komisija, je spet vprašanje pristranskosti itd…

  V glavnem…naj zmagajo najboljši, katerikoli že bodo to. In ja, Jonas gotovo ne bi glasoval zame, zato lahko tisto mirne duše pobrišete.

 56. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Saj so zmagovalci že znani ;) Ti, Fetalij in Chef

 57. mojcas mojcas pravi:

  In ja, kje je Štefan, ljubezen moja? :D

 58. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  mojca, mnja, :oops: ja hvala no. a je to zarad sladoleda? :lol: (korupcija, korupcija!)

  volk, čas za glasovanje je do 25ga septembra, če se jaz ne motim… tako da ne obupuj in zaključuj prehitro.

  volk, sam recimo nisem postal bran in komentiran zaradi rednega pojavljanja na prvi strani siola. hell, zadnje čase me tudi med zadnjimi objavami in v sekciji “naslovnica” ni več… če pogledaš zadnje komentarje in vidiš, da je kdo komentiral pri meni, vsebino komentarja izpiše, naslova objave pa ne… torej je praktično tako, kot da me na siolu sploh bilo ne bi. odkar se je zgodil ta mrk, me verjetno berejo le tisti, ki so me brali še pred tem, število obiskov pa včasih naraste za 10 zaradi tega, ker me objavi tudi drugi svet ali kaj takega…

  po tvoji logiki bi morala hišna blogerka postati irena… pa ne vem, če ji ravno dobro kaže ;)

  sam sem se planiral izogniti glasovanju, ker sam berem zelo malo blogov in bi nekaterim, ki jih še nisem opazil, naredil krivico, ampak od teh, ki jih poznam, pa si definitivno eden tistih, ki bi si zaslužil moj glas, v primeru da bi jaz glasoval.

 59. mojcas mojcas pravi:

  :lol: Vse je kuhna! :P Sicer pa sladoleda še nisem vidla. Pa še vanilija naj bi bil namesto čokolade. Ehhh :D

  In jaz ponavljam vprašanje: Kje je Štefan :(

 60. Dajana Dajana pravi:

  Chef, Fetalij in Irena imajo daleč največ glasov in se po moje ne bo kaj preveč spremenilo, kar je tudi najbolj realna ocena. Vsakdo, ki klika na Siol lahko vidi, da so ti trije najbolj priljubljeni. Razen, če si bo Siol premislil in bo dal šanso recimo desetim najbolj priljubljenim, ki bi se menjavali vsak mesec in dobivali glede na svojo priljubljenost denar. to se da nadzirati. Ne pa, d vsi dobijo enako majhno številko. 210 evrov. OK, pa tudi to je v redu. Zaradi tega ni treba čakati še 12 dni. Po moje.

  Glede pojavljanja na prvi strani: Na Siolu sem bila od začetka : od 15.septembra 2007 do 17.januarja 2007 – potem sem se spet pojavila 22.avgusta. MC me je dal v prvem obdobju mogoče trikrat na prvo stran. Objavljala sem skoraj vsak dan. Se pravi – koliko dni je to v 4 mesecih… 120 dni. Pa recimo, da sem imela sto objav – od tega sem bila samo trikrat ali štirikrat na prvi strani. Pa sem imela vseeno najbolj komentiran blog, prehitela sta me občasno samo Irena in Vlatka in enkrat Jonas. Fetalij ima prav – to, da si na prvi strani je mogoče pomembno na začetku, ko se prebiješ iz anonimnosti. Če imaš kaj za povedat, potem si narediš “ime”, potem te bodo brali in te bodo bralci našli. Fetalij je ime, Chef je ime in ostali, ki so na Siolu najbolj komentirani. Tisti, ki blogajo, vendar poznajo sceno, ravno tako, kot tisti, ki poznajo muziko, ki se spoznajo na literaturo itd. Glede Siolove politike hišnih blogerjev pa je tako – ti VIP blogi so bili že od začetka zgrešeni – razen Jonasa, MC-ja (če ne bi istočasno objavljal istih tekstov drugod – ampak, človek se tudi ne more razčetveriti… ), Marka Jenšterleta, Andreja Košaka in genija Godlerja.
  Te stvari – VIP so seveda občutljive, zato ker bi vendar vsak rad dobil denar zato, ker piše. To bo vse prišlo – stoprocentno, zaradi interesa javnosti. Zato, da pišete blog in ker ste dobri, vas bodo plačevali. Tukaj ste si naredili ime, naj vas potem plačujejo za to, ker ljudje klikajo na Siol zaradi vas. Kdo pa še bere knjige? Zakaj bi kdo bral knjige, če lahko prebere Fetalija, Chefa, se valja po tleh od smeha ali se zamisli nad tem, kaj se pri nas dogaja, potem pa še lahko doda svoje mnenje, kar je izjemno pomembno. Blogi so popularni zaradi nekaj dobrih piscev, ki se jih najde in zato, ker imaš občutek, da sodeluješ pri nečem. Komuniciraš. Ko pa bereš knjigo, pa tega nimaš. Ravno tako je s časopisom.
  Če bi bil Siol pameten, bi te izjemne potenciale, ki se jih dobi na blogu (in to je prihodnost!) izkoristil, saj je vendar jasno, da ljudje klikajo na Siol. To je daleč najbolj klikan blogovski portal pri nas. Preden bodo ljudje pobegnili kam drugam, kjer jih bodo bolje plačali.

 61. dronyx dronyx pravi:

  Ta anketa je trenutek resnice za vse. Ko vidiš da te nihče ne mara, nihče ne bere, bi najraje kar odnehal. Zame vem, da bi pospravil kovčke, če ne bi zame glasovala Zloba, kar je skoraj enako, kot da zmagam med prve tri. Jaz bi sicer v izbor uvedel še SLUČAJ, ker nimajo pravice glasovanja vsi tisti, ki niso Siolovi blogerji. Zato bi recimo ta druščina izbrala 10 kandidatov, potem pa žrebanje in prvi trije, ki jih potegnejo iz bobna, dobijo v podpis pogodbo in lahko vplačajo takoj one way ticket to Maldivas. Pač, poizkušam reševat živo glavo, ker izgleda na pošten način ni šanse. :)

 62. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Fetalij, menda ja ne misliš da se gre meni za “večno blogersko slavo in čast”? Mater, če kaj hitro česa ne ukrenem, ne vem kaj bo…

 63. Človek Človek pravi:

  Hmm, očitno pingi ne delujejo, je treba ročno…
  referendum…

 64. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Super se mi zdi, da obstajajo blogi. Predvsem zato, ker dobro pokažejo sliko kapitalistične komercialne dobe na najbolj očiten način. Zelo nekorektno se mi zdi, da nekdo blogersko pisanje primerja s knjigami??? Katerimi knjigami pa??? Sem mnenja, da večina intenzivnih bralcev blogov pač že itak nikoli niso bili kaj posebej navdušeni konzumatorji kakovostne literature. Blogi so kvečjem konkurenca najbolj lahkotnemu žanru buklic (v stilu nekdanjega Večerovega popularneža Neustavljivega) in komercialnim člančičem tipa Recimo stop pedofiliji!, potem pa par provokativnih, petstokrat slišanih floskul, ki vedno znova sprovocirajo na stotine komentarjev v stilu: “Komunizem je odgovoren za največjo morijo v preteklosti …” ali “Pravico do splava ima vsaka ženska, ker vsak sam odgovarja za svoje telo …” in vruuuuum letijo kopije največ treh različic komentarjev v stotine … he, he …

  Ampak to še ni najhuje. Huje je to, da blogosfera kaže sliko tudi siceršnje realnosti, da niti slučajno ne uspejo najbolj res kakovostni, presežni pisci, ampak šteje veliko predvsem tehnična zagnanost, kako se pririnit do korita v paketu z zavedanjem, da za poularnost Ne Smeš bit pretirano inovativen, izviren, kaj šele pri kakšnih žgočih temah bolj globok in razgledan. Pisat moraš pač na stopnji povprečne dojemljivosti in volje do dojemljivosti, da te bodo radi imeli (vključno s sovraštvom), da si bodo sploh upali komentirat. Potem gre za množično objavljanje prispevkov, bolje dva zanič na dan kot enega dobrega na teden, potem so še neka vpisovanja sem in tja, skratka … “Paprika TV” scena, ki premore zgolj par izjem. Da ne omenjam, kako nekateri obvladajo navijanje števčkov ogledov. To mi je dokazal nekdo na spletu, ko sem izrazila željo po večji preglednosti števila ogledov zaradi nekega nedemokratično zastavljenega rangiranja. No, pa mi je od mene precej večji računalniški anonimni mojster takoj navil števček zadnjega bloga v take višave, da sem kraljevala kot najbolj brana v intervalu 30 dni z enim samim blogom ves mesec … Tako mi je dokazal, da pojma nimam, kako se to dela … he, he, he …

  Hišni blogerji itak niso pravi blogerji, ker ne tekmujejo z nikomer, ampak so že izbrani kot presežni, ali zaradi sloga in vsebine ali zaradi osebnosti, po mnenju “strokovne komisije”, torej uredništva. In so avtomatsko visoko klikani. Ta tekma, ki se zganja zdaj, nobene strokovne komisije nima, v stilu, naj se nacufajo sami. Pe eni strani je tako tudi prav. Pokazalo se bo, kaj se najbolj bere in Crni bo lahko srečen, ker bo zagotovo ostal car svojega področja, če se cinično izrazim. Pravi konkurent morebiti njemu ima namreč okrog tri komentarje povprečno s par deset ogledi in hišni bloger nikoli ne bo postal… hihihi …

  Knjig pa ni treba žalit z množičnim komercialnim bloganjem. Samo še tega se nam manjka, da bi take stresali na račun umetnosti. Saška Lendero proti Milko Lazar pač ne gre!

  In nikoli ne bi glasovala, ker poznam le par omenjenih blogov med najbolj branimi in bi bilo po mojem krivično. Predvsem do tistih, ki pišejo zato, ker bi radi nekaj zanimivega in “novega” povedali, pa jih preglasijo bockasti kričači.

  Pa obilo veselja v blogotekmi želim.

 65. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  simona rebolj, jebat ga (oprosti mojemu skrajno primitivnemu, nizkointeligentnemu in visokokaloričnemu izražanju že vnaprej), primerjanje blogov s knjigami je do neke mere vseeno upravičeno – tudi pri knjigah je zadnje čase bolj bran “šrot”, kot je Da Vincijeva Šifra ali Harry Potter (da me ne bo kdo slučajno poskušal prepričati, da gre za ekvivalenta Hamletu, Zločinu in Kazni ali nekaj) in tako dalje… ljudje hočejo lahkotno branje… no ja, velika večina njih.

  in tako je konec koncev tudi pri blogih.

  glede uporabe “provokativnih floskul”… vsak zase se odloči, ali jih bo uporabljal ali ne. dejstvo pa je, da se nekateri pisci prav dobro zavedajo, s katerimi temami in s katerimi izjavami bodo dobili na stotine komentarjev… ampak sto komentarjev je en kurac vredno, če prispevek ne pove nič novega, je že 100x slišano mnenje in tako dalje. ljudje pa se nažalost vedno znova “prižigajo” na isto foro in rezultati so vedno isti.

  to, da ne uspevajo res kvalitetni in presežni pisci, ampak tisti, ki se znajdejo (kot oni tvoj s števcem), sem jaz očital že Hadu direktno, v neki debati pri dr. Onyxu, ampak če se boš ozrla naokrog, boš videla, da je situacija prav tako ista povsod. Atomik Harmonik, Turbo Angels, Game Over (ko so prišli, so bili najbolj popularni…), Be Pop in tako dalje…

  razlog za to je, v mojih očeh, da ko gledamo neko širšo družbo, ne gre zgolj za skupek intelektualcev, ampak za navadne ljudi, kar pa ne pomeni, da so ti ljudje neumni ali kaj jaz vem kaj. pač oblikuje se mnenje večje množice, ki ni enako tistemu, ki bi ga dobili v klubu nekih intelektualcev. tam bi mogoče zmagala tvoja želja po zmagi kvalitetnih in presežnih piscev… samo toliko, da boš vedela, kje praskat, ker mi tvoje pametovanje povsod že malo utruja in je očitno (no ja, vsaj po tem komentarju zgoraj), da se ne zavedaš (oz. nisi podala tvojega mšljenja – ZAKAJ je tako), zakaj so stvari take kot so, znaš jih pa prekleto dobro spljuvati zaradi tega, kakršne so in nekaterim izpasti totalna carica, ker svoj prezir zaviješ v neko lepo besedičenje…

  in da veliko šteje tehnična zagnanost… ah ja… kolikor vem, chef nima ravno veliko pojma o računalništvu, mojcas tudi ne, irena zna resajzat slike in jih postavit eno ob/pod drugo…kaj več pa ne vem če bi vedela (veliko k obisku pa pripomorejo znana imena, that’s true), volk tudi ni nek strašni programer, kolikor mi je znano, sam nimam pojma o htmlju, marketinških trikih s pomočjo tehnike ipd… sem pa prepričan, da nekateri vedo veliko o tem in se tega s pridom poslužujejo. torej tehnična zagnanost ne šteje ravno veliko… no ja, vsaj pri tem izboru ne izgleda, da bi štela. ;)

  cilj hišnih blogerjev pa verjetno ni tekmovanje z ostalimi, ampak je bolj stvar mass appeala, REKLAME. koliko ljudi je zahajalo na siol, ker so videli,da ima tam jonas blog. pa ej, ni boljše reklame kot to! njegova pisanja in videoposnetki so bili včasih prav hudo obični, redkokdaj bi rekel, da so izstopali – predvsem pisanje. ostale hišne blogerje povoha bolj malo ljudi. pa še tisti,ki jih, jih verjetno zaradi tega, ker so izpostavljeni tam pri vrhu v tistih štirih okencih s svojimi objavami… samo poglej si komentarje pri njih. oni se niti ne trudijo biti zanimivi ali nekaj, za njih je to le – napišem štiri objave na mesec in poberem 200 eur. siol pa bi pravzaprav lahko vse pometal ven in pustil le jonasa, godlerja, guštija, bečiroviča in čopa (če bi bečirovič še blogal), ker so le ta imena pravzaprav neka huda reklama. crnkoviča avtomatično štejem med njih, ker je urednik, poznan je pa tudi dokaj. (mojca mavec je tudi eno tako ime, ampak jo je pokopala tista afera s prepisovanjem :) )

  pograjc je pisal na jako hud način – meni daleč najbolj všečen, pa se mi je zdelo, da ima strašno malo obiskovalcev, košak je bolj ali manj provokativen in ima vedno veliko komentarjev, glede njegovega pisanja pa naj vsak sam razsodi, tadej z. in marko j… za njiju me pravzaprav čudi, da sta še tam, zdaj ko se je siol odločil, da bodo naredili čistko med hišnimi… ker mi ne delujeta kot neka hudo privlačna stvar za množice… zato ne vem, kako da sta še tam kjer sta.

  originalni siolovi hišni blogerji so, zdaj ko je siol tako ali tako največji blog portal v sloveniji (se mi zdi da sem nekje slišal ta podatek), izgubili svoj namen. ljudje zdaj na siol prihajajo, ker je največji… pridejo malo pokukat, vidijo, da je tudi tehnično dobro izvedena zadeva (razen tistih 13 urnih “servisnih” izpadov) in… mogoče odprejo svoj blog, ker se zavedajo, da bodo že v začetku imeli boljšo šanso, da bodo opaženi. me prav zanima, koliko ljudi je v zadnjem času odprlo blog, ker bloga tudi jonas. pomoje manj, kot pred petimi, šestimi meseci… stvari so se hitro spremenile ali pa se tako zdi samo meni, ki sem se v bloganju že utekel…

  da knjig ni treba žalit z množičnim komercialnim bloganjem… heh… kaj pa so zgodbe, pisane za množice?! žaljenje knjig se je začelo že dolgo tega, z cheap romani in vsem ostalim, ampak to ne pomeni, da cheap romane ni zanimivo kdaj pa kdaj prebrati, ko ti pač dosadi težka literatura in zakaj za vraga bi vsi morali brati težko literaturo, ki je očitno po tvojem mnenju edina kvalitetna. ker; lahkotne knjige, ki so dobro in zanimivo napisane in pritegnejo veliko bralcev je pravzaprav enako lahkotnim blogom, ki pritegnejo bralce, ker so, po njihovem mnenju, dobro in zanimivo napisani. (tehnične spretnosti zanalašč izpuščam, ker jih res obvlada zgolj peščica blogerjev)

  če ne bi mislila, da si najpametnejša v vesolju in zaradi tega pisala tako vzvišeno (vsaj meni daješ tak občutek), mi mogoče tvoj komentarji ne bi vedno znova zveneli kot neko pametovanje, ki išče in dobi smisel (ti pa zadovoljstvo) v pritrjevanju drugih.

 66. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  človek, tvoj trackback pa je vrglo tja med glasovanje :D mogoče si ga iskal na napačnem mestu :)

 67. Dajana Dajana pravi:

  @fetalij – če Simona še bere knjige, to ne pomeni, da jih potem vsi berejo. Tisti, ki so pa na internetu pa sploh ne. Na koncu koncev dobiš vse tekste in posnetke na googlu. Knjige bere vse manj ljudi. Jaz sem jih pred internetom dobesedno požirala. Je pa po moje problem pri tej generaciji, ki zrastejo z internetom – brez faze knjiga prej. No ja, zato imamo šolo.

  @Matej iz Siola – zanima me ena stvar v zvezi s Siolovo “fotografijo dneva”, v kateri že en mesec čepi medved, ki je že skoraj okamenel. A se jo da zamenjat? Samo vprašam…

 68. Dejan Kaloh Dejan Kaloh pravi:

  @Dajana: vsekakor ena izmed ne najbolj bistrih podmen, ki sem jih slišal v zadnjem času, je ta, da knjig nima smisla brati?!?, in to – zaradi blogov. By the way – zakaj je knjige vendarle dobro brati – klik Torej po tvojem – če (pre)bereš kakšno duhovito knjigo, pa se ne moreš valjati po tleh ali kaj?

  @ simonarebolj: večkrat preberem kakšen tvoj komentar, ker je skoraj vsak pravi literarni biser, prav poetično se bralec sprehaja med tvojimi vrsticami. Saj ne vem, ali si kakšna pisateljica, znanstvenica, novinarka ali pa si preprosto nadarjena? In zakaj ti ne pišeš blogov via tvoje razmišljanje o blogovski kvaliteti?

  Pa še to, da ne bo kdo mislil, da nekaj na “suho” pametujem – sam sem več let honorarno pisal za neki časnik (pokrival sem več področij) in konec meseca je bilo seveda več denarja kot znaša ta mesečni honorar(ček) na Siolu. Na Siolu sem si blog odprl, ker pač uporabljam njegovo internetno servisno storitev – in sem z njo zadovoljen in gotovo ne zato, ker naj bi bil Siolov B-portal najbolj bran/iskan/klikan. Tega sploh vedel nisem… Pišem pa zato, ker že od nekdaj (rad) pišem – pa naj bo to kakšen šolski časopis, zaresen cajteng, krajevno glasilo ali po novem – blog.

 69. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  dajana, ne vem kako ti je uspelo to izpeljat iz mojega komentarja, ampak okej, vse je možno :lol:

 70. dmashina dmashina pravi:

  To glasovanje je ko na Evrosongu. :D Fetalij, Chef in Mojcas pa so v vodstvu. Se da ful hitro preštet. :) Rezultati me niso presenetili in se mi ravno zato zdijo dosti fer. Vesel sem, da bralci prepoznajo res dobre bloge. Vsi tisti, ki so po moje totalno ‘overrated’, so spušili na celi črti. Nekateri bodo seveda vedno stegnili surlo, čeprav bi to glasovanje lahko vzeli kot reality check. Ampak ja… ni je večje bolečine kot ranjen ego.

 71. lonDON lonDON pravi:

  A se mi samo zdi, al se res malce kregate? :)

 72. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  aja, še da volku odgovorim – volk, tega nikoli nisem rekel niti mislil. dober človek si in sebe pustiš v napisanem, kar je najbolj pomembno. nimam te za nekega povzpetneža ali ne vem kaj si mislil :)

 73. lonDON lonDON pravi:

  aaaa pa se nekaj!! Mnogo se nas je ful zbunilo, ko so Pograjca skinuli s hisnega blogosa, sedaj, ko bi ga pa lahko spravili nazaj, smo pa vsi izpadli navadne “mone’! Sam sem to opazil tisti trenutek, ko sem napisal svoje tri predloge. Se posipam s pepelom!

 74. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  london, mislim da bi nas bilo premalo, da ga spravimo nazaj. sem se tudi sam poigraval s podobno idejo :)

 75. chef chef pravi:

  Jaz bi definitivno glasoval tudi za Pograjca, pa še za Pižamo, a kaj, glej ga zlomka, ko ju pa ni na seznamu!

 76. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Fetalij:

  Ne, ne, ne, ni bilo mišljeno kot napad nate. Prijatelja sva, za božjo voljo, ja se ne bova kregala zaradi takšnih banalnosti. Le pripomniti sem hotel, da sem nekje na istem kot ti, nič drugega ;)

 77. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  volk, to ni bilo niti blizu kreganja :)

 78. Dajana Dajana pravi:
 79. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @ Fetalij:
  Izražanje samo po sebi zaradi dovtipov ala “jebi ga” zame še niso dokaz neke nizkotnosti. Saj tudi Bukowskega rada preberem, Millerja še raje, kar pa spet ne pomeni, da vulgaren slog sam po sebi pomeni nekaj nadvsebinskega. Tako da zaradi mene kar bruhari, nimam nič proti visokokaloričnosti, če gre pa samo za visokokaloričen hamburger, vseeno ne bom vzhičena nad zapisanim, in obratno, me ne gane polikano besedičenje, če je pač samo burek.

  Strinjam se, da je mogoče v resnici vse primerjat med seboj, ker gre okvirno za enak problem. Zato sem tudi zapisala, da se bolj brani blogi med drugim zgledujejo po komercialni pisariji, za primer sem dala Neustavljivega, ki bi brez dvoma lahko razprodal vsaj eno buklo, podobno kot Desa Muck Paniko na primer. In oba postaneta hitro tako dolgočasna v svojem stereotipnem flancanju na par kvazi Cosmopolitan psiholoških trikov, da je joj. Razen zvestim konzumatorjem Cosmopolitan nivoja, logično. Je pa zanimivo, da ocenjujem otroško in mladinsko literaturo Muckove na primer za odlično. In točno za to gre. Tudi v popularni muziki pri nas je enako. Saško Lendero ali Domna Kumra radi izvajajo sedemletniki na Postani mini zvezda, za zamislit se pa je, ko jo prav tako radi navijajo odrasli. Zakaj? Preprosto zaradi tega, ker ni zanimivo, oziroma za nekoga, ki želi kolikor toliko izkoristit bivanje na tem svetu, pač porazno. Občepiš na ringaraja in toliko zamujaš. Totalno pomanjkanje otroške radovednosti povzroči, da obstaneš na nivoju otročjih viž. Paradoks, ki sploh ni paradoks in se pozna na vseh frontah osebnega življenja. Ko mi je neka babica v bolnici na sosednji postelji osebe, ki sem jo obiskala, izjavila, da je dosegla marsikaj v življenju, kar naj bi štelo za uspeh, pa se počuti tako prazno, kot da je bilo vse brez veze, mi je bilo hitro jasno, za kaj gre. Človek vsebuje pač tudi duhovno sfero in z zanemarjanjem te plati medalje se ne more počutit dovolj uresničenega. To se mi je izkazovalo na raznih frontah, ko sem začela mogoče že s pretirano strastjo opazovat, zakaj pri nekom občutim srečo, izpolnjenost, pri nekom drugem pa ne, ne glede na informacije, kdo naj bi bil, kaj naj bi predstavljal. Zato se ne strinjam s tabo, da gre pri bralcih blogov za mnenje, kako zanimivo so napisani, čeprav lahkotno. Problem je ravno v tem, da ni težnje po zanimivem, ampak predvsem domačnem!!! Vse, kar diši po nenavadnem, rahlo tujem, bolj zanimivem, pomeni že prehud zalogaj. Preprosto se pristane na nizkokaloričen užitek, da se izrazim v tvojem slogu. Razlika je samo v tem, da si za hamburger nihče ne upa trdit, da je kakovostna hrana, niti da gre za vrhunec užitka okusa … Pač paše in pri roki je. Ni treba zganjat filozofije, zakaj se masovno prodaja. Pri produktih miselne narave pa vsi postanejo blazno občutljivi, če jih okrcaš, da ponujajo samo hambi. Skoraj tako občutljivi, kot če komu razkriješ, da res ne fuka najbolje. Ves zgrožen noče verjet, saj si je zapomnil vsaj deset tehnik s porničev in kva neki je zdej narobe! Noče poštekat, da je za tisti nadfiling potrebno mnogo več od par obrtnih tehnik. To se mu zdi prezakomplicirano, saj bi moral po njegovem skoraj doktorirat iz psihologije, kar ga res ne zanima. Torej si poišče bejbo, ki Zavriska na ves glas v stilu Atomik Harmonik in je zadovoljna. Kuik end izi! Saj ne gre za težko ali lahko branje. Še najbolj pogrešam dobro komercialno literaturo, glasbo … Vse ima svoj okvir, kjer si lahko presežen ali povprečen. Težko branje pa tudi sploh ni težko za tistega, ki ima kilometrino in je lahko branje pač že zdavnaj prebavil, potrebuje nov izziv. Za to gre! Za užitek, ne zamorjenost. Kot uživajo alpinisti, čeprav zgleda težko in je težko.

  Valda, da sem premišljevala, zakaj je tako. Glede na to, da mi dosojaš neko pametnjakarsko nadutost, bi lahko sklepal, da sem ravno o tem brez dvoma razmišljala. Tudi v svojih blogih imam natrosene z raznih vidikov ravno te razloge, kakor jih vidim. In še posebej znotraj kapitalističnega vzdušja vse skupaj ni nikakšno čudo. Fino je imet ljudi, ki radi kupujejo kuik end izi produkte, se ni treba trudit. Mediji so veseli, politiki pa še bolj!!Saj veš, da voliš tisto, kar imaš zgolj na izbiro, meje verjetnosti bi pa lahko razširili, če bi se malo manj vdajali poneumljanju. Konec koncev tudi tale blogerska tekma. A ni fino! Hišni blogerji se kar sami zmenijo, kdo naj bi bil velika faca za frontalno linijo, zdaj so pa blazno kul, celo demokratični, izpadli, ker boste selekcijo treh ustvarili blogerji sami med sabo. Nič se jim ne bo treba opravičevat. Samo kakšnega preklinjajočega fetalijevega bloga pa ne bodo objavili, če se jim bo zdelo, da ne sodi v uredniško politiko. In v tem žaklju tiči večno isto kosmat zajec, zakaj se večji užitki dogajajo v ozadju, zakaj so zmarginalizirani. Saj meni tudi ni všeč oddaja Pisave. Dolgočasna je in Pika. To res ni užtek! Vem pa, da se kakšnega bolj revolucionarnega približka javnosti h koritu niti ne spusti. Če se pa že sam nekako prebije, se ga marljivo označuje za norca. Publika ostaja še bolj marljivo nezahtevna. Volja do okus je odvzeta je že znotraj šolskega sistema, ki prav tako dosledno ubija vsako draž česar koli pomembnejšega in bolj zanimivega od Big Brotherja. Misliš, da v resnici koga to dejstvo tako zelo moti, kot se floskulari po raznih Onah?! Jok! To je super, da se sploh lahko komolčari in poračuna z naduto konkurenco. Kaj si pa mislijo, da so? Ha! Kako neki naj dejstvo BB topogledne mladine škodi večini učiteljic, ko pa ne znajo nobene vsebine predstavit na zanimiv način. Ko imajo mladi vendarle občutek, da so proti žuru samo zato, ker so sami zafrustrirani v jedro. In, na žalost, imajo večinoma celo prav. Samo s pomočjo BB scene na vseh frontah sploh lahko obdržijo službo na tako neprofesionalen način in hkrati konkurenco označijo za malo odštekano ali celo blefersko. Super!

  Verjamem, da nekateri bolje klikani blogerji pojma nimajo o računalniku, ampak tehnike so zame tudi atakiranje s po dvema blogoma na dan, serviranje ustreznih “naslovov” itd. Skratka prilagajanje okviru tekme za višjo ceno kot sami vsebini.

  Ne zdi se mi toliko pomembno, zakaj mi nekateri pritrjujejo. Bolj zanimivo je, zakaj nekatere to tako zelo moti, dragi Fetalij … he, he … Glede na to, da boš očitno hišni bloger, upam, da te ne prevzgoji v mlačneža kakšna nenaklonjena uredniška politika, da boš bolj prikladen, nekonkurenčen in za nagrado še bolj uspešen … he, he … To je vse, kar lahko še rečem.

  Papež ‘ma vas rad! Baje!

  @Dejan Kaloh:
  Hvala. Brez nadarjenosti ne gre, brez treninga v možgančkih in slogu pa še manj. Vsake toliko napišem kakšen blog na RTV Slo pod anomis, iz podobnega razloga, kot si sam za sebe zapisal.

  Sem že kar nekaj napisala, glavni zalogaj v moje predvsem osebno zadovoljstvo in “nujo” pa še nastaja in gre počasi h koncu – V odgovor, ali sem pisateljica. In nisem znanstvenica … novinarka tudi pravzaprav ne, čeprav me je časopis že videval, ampak ni šlo za novinarske prispevke, razen kolikor je novinarsko vse na papirju, kar je na voljo komur koli.

  Lep pozdrav

 80. chef chef pravi:

  @simonarebolj: Še sreča, da sem samo dvakrat, ampak res samo dvakrat objavil več kot en zapis dnevno :D

 81. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  simona, če ciljaš na to, da mene moti tvoje mnenje zato, ker se prepoznam v njem, lahko samo zamahnem z roko. zmotil me je način, na katerega vedno tako “absolutniško” obračunavaš z vsem, s čimer se ne strinjaš in kar te moti. kot da ne bi dopuščala nasprotnega mnenja – če se že kakšno pojavi, pa poskušaš dokazati, da obstaja zgolj zato, ker si nekomu stopila na žulj. nažalost ne :)

  Vse, kar diši po nenavadnem, rahlo tujem, bolj zanimivem, pomeni že prehud zalogaj. – seveda, če pa je vse, kar je nenavadno, rahlo tuje in bolj zanimivo, napisano na skrajno dolgočasen način, ki ga je težko prebaviti. če je zadeva zanimivo napisana, jih prebavi tudi večja množica ljudi, kot če je nekaj napisano dolgočasno in doktorsko-dizertacijsko, kar bo privabilo le manjšino, ki jo to področje res zanima. v tem je poanta.

  to je kot s tistimi profesoricami, o katerih pišeš… ki vsebine ne znajo predstaviti na zanimiv način. da bi pa inovativce zmerjali z norci, če se že sam nekam prebije, pa ne verjamem. mogoče na drugih področjih, na blogosferi pač ne.

  moje izkušnje so, da publika vse bolj ceni inovativnost, zanimivost, ki odstopa od tradicionalnih dolgočasnih formatov… in le tako mislim da se da kvaliteto prezentirati tudi širšim množicam. ker koga zanima dolgočasno predavanje o dolgočasni snovi? zanimivo predavanje o dolgočasni snovi pa je lahko zanimivo. no ja, mogoče pa sem le jaz takega mnenja, da je to način…

  zdaj pa mislim da bom nehal s komentiranjem tukaj, ker ljudje vsako izmenjavo mnenj dojemajo kot nek prepir, ogenj v strehi in ne vem kaj, sam pa tega nikakor ne vidim v tej luči.

 82. samo samo pravi:

  simonarebolj, bloge res malo berem, več napišem. Tako sem, v bistvu naključno (mogoče, če pomislim je bilo res na – ključ :) ), naletel na tole tvojo intervencijo. In moram reči, da sem se prav nasmejal, za kar se ti prisrčno zahvaljujem. :)
  Najbolj smešno mi je bilo pa tisto, citiram: “Občepiš na ringaraja in toliko zamujaš. Totalno pomanjkanje otroške radovednosti povzroči, da obstaneš na nivoju otročjih viž. Paradoks, ki sploh ni paradoks in se pozna na vseh frontah osebnega življenja.”
  Dva primera:
  1. na faksu sem imel gostujočega profesorja – svetovno znanega arhitekta, ki me je v končni fazi ogromno naučil, takrat pa je dal vedeti, da je tako zdolgočasen, da ga redko kaj ziritira, da je hladen, da ne ve kaj bi ga še zadovoljilo. Potoval je po celem svetu, videl in poskusil ogromno,… Sem ga razumel, a sem si mislil ‘ Za tega bi bilo pa res fajn, da bi šel sam malo v naše gore.’
  2. danes sem govoril s človekom, ki je poklicni čistilec okenjskih površin. Sem ga nekaj spraševal o njegovi službi, pa sva zavila na področje interneta, blogov,… Kar iskrice so mu švigale iz oči, kakšna zainteresirana radovednost,…
  Dejstvo pač je, da smo posamezniki in da je vse odvisno od vsakega posameznika posebej.
  A ne. :)
  Pa brez zamere. :)

 83. theedge theedge pravi:

  Waaa, a se mogoče motim, ali je res glasovanje tako narejeno da v komentar napišeš URL do blogov za katere bi glasoval… :) Sej ne rečem, je način…

  Verjetno bi se dalo zadevo uredit na kak malo bolj avtomatiziran način. Nočem niti vedet kako boste sicer šteli glasove iz komentarjev :)
  Nevem, dejte nardit da ima vsak možnost izbrat 3 izmed naštetih blogerjev na svojem blogu, ala Favorites blog’s… Pa seznam vseh blogov, če bi naredili da so to kar linki ne pa da je treba text kopirat.

  Ideja je dobra, pohvalno, dejte malce še razmislit o izvedbi najprej, mislim da ste kar na vrat na nos nekej nardili brez večjih premišljevanj? Če se motim se opravičujem že v naprej!

 84. pipi pipi pravi:

  @chupacabra, se eno tehnicno vprasanje glede glasovanja in sicer, pravilo glasovanja:

  —> Vsak bloger, ki ima pravico do glasovanja, lahko odda TRI glasove. Ko enkrat glasuje, svoje odločitve ne more več spremeniti (zato natančno premislite, za koga glasujete). <—

  Kar si sam tolmacim v smislu, da lahko vsak odda naceloma TRI ENAKE predloge in se bo na ta nacin TRIKRAT uposteval glas za doticnega blogerja? Ali je pac potrebno oddati razlicne predloge?

  Hvala za odgovor!

  .::PiPi::.

  p.s. Nocem biti pikolovski, morebiti bo na koncu odlocal vsak glas (sam si zelim napetega rezultata do konca, ki je kljuc do napetega branja medblogerskega obracunavanja po bitki), pa je dobro, ce so pravila tudi meni jasna, ko napoci cas, da dam svoje glasove tistemu, ki bo takrat v skripcih :)

 85. chupacabra chupacabra pravi:

  Hja pipi, res je, najprej smo mislili na tri različne glasove, vendar smo bili malo nenatančni, zato se bomo točno držali vsebine napisanih pravil. Torej, če bo posamezen bloger oddal tri enake glasove, bodo šteli kot trije glasovi in ne kot eden. Nekateri blogerji so na ta način že glasovali.

  lp, Matej

 86. dronyx dronyx pravi:

  Kar se tiče knjig. Primerjava z blogi nima smisla. Žal mi je tistih (tudi sam sem med njimi), ki ne berejo knjig ali zelo poredko. In če lahko povem po pravici, dolgo vrsto let nisem prebral ničesar ali kakšno knjigo na leto. Šele ko sem januarja začel pisati blog, sem ugotovil, da tudi pisanje ni tako enostavno, kot sem si vedno predstavljal. In sem zopet odkril knjige. Včlanil sem se v knjižnico (prej sem bil vedno samo član tehnične knjižnice) in sedaj preberem skoraj eno na teden. Dobra knjiga poseka tudi vsak film. Ime rože Umberta Eca, ki sem jo od nekdaj želel prebrati, sem prebral v parih dneh.

  Glede izbora treh hišnih navadnih blogerjev se mi zdi tudi pomembno, da izbrani trije nimajo samo dobrih blogov, ampak sodelujejo tudi na drugih blogih s komentarji in vložijo nekaj več časa v tole. Na ta način bi lahko potem dobili kot sem predlagal še recimo temo hišne moderatorje, ki bi lahko dodali vsemu skupaj še kaj več, kot samo tri prispevke na svojem blogu na mesec. In glede na trenutni rezultat mislim da bo izbira kar dobra.

 87. chef chef pravi:

  Haha, ampak tole ste si pa res površno zamislili :D

 88. chef chef pravi:

  Pa še dve vprašanji:

  • nekdo je navedel štiri osebi (kaj zdaj?) Se briše zadnja?

  • a morajo biti glasovalci prijavljeni v sistem?

  • kako veste, da je v imenu jonas.blog.siol.net dejansko glasoval Jonas Žnidaršič?

  :D

 89. theedge theedge pravi:

  Jaz pa mislim da imajo oni že izbrane nove hišne blogerje. Dvomim da bi se kdo spravu štet glasove iz komentarjev. Hoteli so se samo zaščitit pred pritožbami da so nekomu storili krivico.

  Meni je vse skupaj izredno smešno (najprej sploh nisem hotu glasovat) :)

 90. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @chef:
  Za nekatere ni panike, če res zmorejo … he, he …

  @Fetalij:
  Pojma nimam, če si se v kakšnem komentarju prepoznal, ker te nisem dovolj prebirala (si bil ti tisti, ki si v enem blogu propagiral tezo, kako logično je, da bejbe padajo na keš, a nočejo priznat? … če ja, je to edini tvoj zapis, ki sem ga prebrala). Mogoče še nadoknadim. Ne razumim tudi, od kod teza, da jaz mislim, kako stopim nekomu na žulj, PA NE! Jaz namreč vedno samo komentiram in če se ne strinjam in imam določene protiargumente na zalogi, pojma nimam, zakaj bi zgolj sprejela nasprotno mnenje?! Ne razumem, zakaj bi komur koli očitali, ker gre še naprej … Saj lahko reče adijo. Tako brihtno in samozavestno na primer postopa Chef. Enkrat sva se počila, večkrat ne strinjala, pa sem mu zato vseeno priznala, da so njegovi blogi simpatično spisani in formirani, on pa tudi ne vleče surle, ker sem jaz bojda taka in taka. Očitno mu je jasno, za kaj gre in ne kolapsira pred vsakim konkurenčnim narcisoidnim egom. No, in v tem kontekstu sem mislila na zanimivost, ZAKAJ nekoga tako moti. Ker se ukvarja predvsem s tem, da bi izpadel najboljša faca, najbolj pameten za kr neki. Meni pa dol visi, kaj si kdo misli, jaz samo rada komentiram in firbcam, kakšni so odzivi. Konec koncev bi bilo tudi popolnoma vseeno, če hodim koga iz določenih osebih užitkov zafrkavat, še vseeno vedno nekaj povem, nikoli samo ne hrulim v stilu nekih nepojasnjenih trditev ala v vrtcu scena: “Ti si to pa to! … Ti nisi to pa to! … Ti mi greš pa na živce, k mislš, da si najlepši, da veeeeš! …”

  Oprosti, Fetalij, ampak tisto, kar je zanimivo, ne more bit napisano na dolgočasen način, ker je potem avtomatsko nezanimivo. O težkem prebavljanju je težko sodit. Pred časom sem napisala en blog, kako me je zafrkaval ljubitelj jazza. Jaz namreč za to zvrst nimam posluha. Prosila sem ga, če se me usmili in spremeni ploščo in vztrajal je pri jazzu, ampak tisti jazz mi je pa neverjetno sedel v uho. Zelo melodičen seveda. Povedal mi je, da gre za največji jazzi komercialni pofl. Valda, tip je imel kilometrino za sabo, in mu simplificirana viža ni mogla predstavljat kakšnega posebega užitka, ampak dolgcajt. Ti in tebi podobni bi verjetno užaljeno povesili surlo, češ, kva si pa ta misli, da je. Stvar okusa! Tisto prej je bilo za znoret zateženo, tole je pa tako izvirno in spevno …. Meni na pamet ne pade kaj takega, saj mi je bilo jasno, da ne obvladam scene dovolj, da bi lahko presojala. Ni narobe, da so mi za popolnega začetnika pasali trije premešani toni, ker več ne zmorem, narobe je pa precej, če ne bi zaštekala niti tega, da vsaj zaenkrat smisla za jazz pač nimam, nekdo pa ja, ker je tudi nekaj vložil v to. A bi moral spoštovat moje mnenje? Za koji qrac neki! Saj se še fukat ne da kar tako v prvo z lepega že fenomenalno. In menda ne boš trdil, da se ti je pred leti kakšen fuk zdel famozen, ki se ti zdi danes, ko pomisliš na prizor, milo rečeno polomljen. Tako gre pač pri vseh stvareh, a ne!

  In strinjam se … tiste profesorice so pač slabe profesorice. Prvič, ker ne dojemajo, da se ukvarjajo z začetniki, drugič, ker večina celo nima smisla za pedagogiko, ker pri nas smisel niti ni zahtevan na noben način. Pač delo, ki ga dobiš, in na njem presediš do penzije, pa če te vsi sovražijo do zla amena. Jaz bi na primer najstnikom sigurno poskušala prikupit literaturo, ki je dobra, in bi se jim zdela tudi zanimiva. Popolnoma logično, da jih Ana Karenina ne privlači kaj dosti, pa če je stokrat v učnem programu. Take romane bi bilo treba samo na zanimiv način predstavit, da bi se spomnili nanj ob pravem trenutku. Čez leta. Od naših bi najprej priporočila na primer Lenarta Zajca. Roman Mustang je zame odlično delo za mlade in stare. Učna ura tudi v izvirnem poigravanju s formo. Je komercialen, ampak tako odličen, da ni komercialen v po naše slabšalnem smislu. Res ti ga toplo priporočam. In potem primerjaj tisti v slengu napisan del z blogom Arturja Šterna na primer, ki hoče očitno izpasti blazno kul in izviren … pa res ni jasno, zakaj …

  Moje izkušnje niti slučajno niso, da današnja publika ceni inovativnost in zanimivost, ampak padajo na stare fore, ki jih bleferji nakradejo in na hitro zlepijo od tu in tam. Pri tem jih pa še malo popreprostijo. Nič kaj dosti inovativnega ne zaznam, opazim pa, da veliko ljudi misli, da opazuje inovativnost, ker nič ne berejo, ker ne poslušajo različne glasbe itd. In seveda ne vejo, da gre za že zdavnaj večkrat prepucane sheme, ki jim bleferčki samo dodajo malo cenene dišave. Zato poslušamo na primer razne Mance Špik, ki na Slovenski popevki popevajo najbolj znamenit vokalni vložek refrena pesmi June Carter in Johnny Casha, pa modifikacije kompozicij Saše Lošiča itd. Ker izpade izvirno, saj noben ne bo pogruntal, za kaj gre. Zato v časopisju zasledimo kopije prispevkov, razne plagiate in še in še. Ne vem, no, Fetalij, meni se zdi veliko bolj doba plagiatorstva kot izvirnosti. Čeprav tudi izvirnost obstaja, ampak je slabo podprta. Pograjc, ki si ga prej (saj si ga ti) omenil, je bil sigurno med hišnimi blogerji najbolj izviren pisec. O tem sploh ni dvoma. Pa praviš, da je imel majhno branost! Seveda, ker se je znašel v kotlu lahkotne komerciale, uredništvo blogosa pa ne naredi kaj preveč za to, da bi bralce in blogerje s podporo izvirnosti in kakovosti opismenjevali in jim višali nivo okusa. Ne, uredništvo je celo podprlo tekmo med blogerji samimi in odslovil najbolj zanimivega med hišnimi (če ga je res odslovil). Vse to pa ne sovpada z mišljenjem, ki ga MC podaja preko kolumen in nemalokrat zelo kritizira komercialni pofl na sceni in se pritožuje, kako mediji ne podpirajo kakovosti, ne predstavljajo kakovostnih na pravi način in sploh in oh!!!!! Pri vsem skupaj je tudi izjavil, da blogiranje ljudi opismenjuje. Hmmmmmm … Pograjčev besedni zaklad je bil znotraj te scene naravnost fascinanten, redka spletna učna urica opismenjevanja, pa ga ni več. Baje je bolj pogrešljiv Sani Bečirovič. Eh … Ma ne me zafrkavat preveč, no!

  @samo:
  In vsak komentator bi lahko naptel še svojih par primerov, o katerih bi lahko razpravljali eno leto, da bi prišli do nekega prereza skupaj.
  Bistvo nerazumevanja moje vsebine je pa predvsem v etiketiranju, ki nima veze z vsebino zadeve. Čeprav ti privoščim, da si se nasmejal. Vsaj nekaj dobrega.
  Pojasnil si, da bloge vzhičeno radostno berejo “čistilci oken”, kar naj bi bila neka koda za neukost, nerazgledanost, skratka, čistilec bulji v okna in zdaj je presrečen, ker je odkril bloge. Hja, ne vem, če so blogerji srečni ob tvoji definiciji pozitivnega sppekta blogiranja. Saj si jih sqrcal še bolj kot jaz. Potem pa omeniš akademika, ki ga nič več ne veseli, zato ker je bojda toliko zanimivega spoznal, da je otopel, ne stopi mu pač več. Nauk je, če prav razumem, kako fino je buljit v razna okna, da boš lahko nor od veselja, ko ti nekdo pokaže računalniški ekran.

  No, moje mnenje pa je, da tista radovednost in duhovni napredek, ki prinaša še več užitka, ni odvisen od poklica tako zelo. Ne mislim, da mora bit čistilka avtomatsko popolnoma plehka, niti ne mislim, da so doktorji avtomatsko blazno živi v duhu in filozofiji različnih aspektov. Lahko so totalno duhamorni, po fahidiotski in zaprti. Lahko so celo primitivni. Poznam pa prodajalca oblek, ki je neverjetno razgledan, živ in iskriv, celo karizmatičen. Menim, da eno še tako dolgo življenje ne more potrošit vseh verzij zanimivosti, ki jih ponuja precej velik in pisan svet. Zato tega profesorja, ki ga omejaš, z lahkoto ocenim za depresivnega, kar pa je povsem druga zgodba, ki nima veze z dosežkom vrhunca nekega smisla. O čistilcu oken, ki noro uživa ob blogih, pa vse najlepše. Upam, da ga spodbudijo še na pot do knjižnice na primer.

 91. theedge theedge pravi:

  UPS, zdej sem prebral svoj komentar…

  “Jaz pa mislim da imajo oni že izbrane nove hišne blogerje. Dvomim da bi se kdo spravu štet glasove iz komentarjev. Hoteli so se samo zaščitit pred pritožbami da so nekomu storili krivico.”

  To res zveni kot da to verjamem… ne to je samo zlobna pripomba z moje strani, ker mislim da je tudi to možno.

 92. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  Simona, marry me!

 93. Dajana Dajana pravi:

  Mislim, da maš šanse. Ta Simona pa res ni od muh. :razz:

 94. theedge theedge pravi:

  Ko grem na njen blog vidim samo 1 objavo… pa še ta je iz marca? Očitno raje kritizira na drugih blogih z kilometerskimi komentarji kot pa da bi napisala svoj prispevek.

 95. Dajana Dajana pravi:

  Njen blog je na RTV-ju: http://www.rtvslo.si/blog/anomis
  Tukaj ima blog, zato, da lahko komentrira. Simona, daj objavljal še tukaj, no, saj imaš lahko kopijo, jaz sem tudi tako nekaj časa. Ali pa objavljaj tu redkeje. Vsekakor te obožujemo, če še ne veš. ;)

 96. samo samo pravi:

  @simonarebolj, smo blogerji osamljeni? Smo blogerji srečni? Zakaj? Je blog skrivalnica za iskanje lastne identitete? Za krik, mogoče nekje in nekoč, zatrtega jaza?
  To bi vprašal zudi Dajano. Pa še koga, ki se mogoče najde v tem vprašanju.

 97. Dajana Dajana pravi:

  Da si osamljen vidiš šele, ko prideš na internet in postaneš odvisen. ;) Moja razlaga tega fenomena je ta: človek potrebuje komunikacijo. Nujno. Ne samo s svojo družino, s svojimi prijatelji, sodelavci, temveč s svojo skupino, s somišljeniki, ki jih najdemo po netu. In potem to postane brezmejno, saj jih lahko na internetu najdeš tisoč, ki kliknejo na tvoj blog in te kaj vprašajo. Zato pa moraš to kontrolirat, če ti je preveč. In meni je večkrat preveč, jaz se moram udariti po prstih in ugasniti to škatlo. Tako, kot zdaj. :mrgreen:

 98. theedge theedge pravi:

  @samo Očitno nisem pravi bloger, saj nisem osamljen in nimam problemov z lastno identiteto. Blog pišem zase, berejo ga pa predvsem moji kolegi. Vedno mi je zanimivo brati spise iz starih zvezkov, in tako bom lahko nekega dne bral stare objave na blogu. zakaj jih ne pišem na dokument na računalnik? Ker sem vedno želel imeti tudi svoj home page in ker nebi vedu kaj dati gor je blog idealna rešitev. Pa še kdaj pade kak zanimiv komentar in vidiš kaj kdo drugi misli o temi.

  Opažam pa zanimiv pojav hitrega obsojanja. Pa še maričesa, imam tudi objavo na to temo.

 99. samo samo pravi:

  Aha, hvala obema.
  Kot vedno in povsod 100 ljudi 100 čudi.
  Postavljanje meja med zase, za nekoga, le za druge, je kot kaže kar zapleteno. Pomislim na problem ohranjanja telesne teže po hitri dieti. Kompleksna zadeva v sržu problema. Zanimivo.
  Vsaka vam čast, dobri ste!

 100. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  iskreno povedano – ne da se mi več debatirat… vsak post je daljši, meni pa se v komentarje ne da pisati več, kot je nujno potrebno. :) lep pozdrav, tudi tvoj zadnji komentar sem zgolj površno (kako prekleto ignorantsko od mene, se posipam s pepelom) preletel. ne da se mi, ker se mi zdi, da bi bila vsakršno nadaljevanje debate čista izguba časa za stvari, ki se jih sicer ne lotevam in mi niso pri srcu. :)

 101. chupacabra chupacabra pravi:

  @chef:

  ad 1 – ja, briše se zadnji (neveljavni) glas

  ad 2 – glasovalci morajo biti prijavljeni v sistem

  ad 3 – ne vemo, da je bil Jonas osebno. Vemo pa, da je bil z njegovega bloga oddan glas.

  lp

  (kasneje dodana opomba – s pipijem sva o tem v zgornjih komentarjih že govorila)

 102. multipraktik multipraktik pravi:

  Hja, odmevna tema…200€ ni kar tako za nekaj, kar smo dosedaj počeli prostovoljno. Zanimiv se mi zdi, da ni nekaterih blogov, ki so super. Ok, edino merilo je bila obiskanost. Tudi za to je potrebno nekaj storiti. Lahko se samo še bolj potrudimo in poskrbimo, da se uvrstimo med izbrance:)

 103. ŠTevilKA13 pravi:

  Chef, Tomo

 104. pipi pipi pravi:

  @chupacabra: glede 3) , da ne bo chef prevec zmeden

  3.1) veste, da Jonas zagotovo ni bil, ker sem bi l to jaz, ko sem demonstriral, zakaj je
  potrebno uvest vsaj obvezno prijavo pri komentiranju in sem v zgornjih komentarjih to tudi priznal
  3.2) Ta komentar je bil oddan, predno ste uvedli obvezno prijavo, kar je razvidno iz tega, da ni zraven slikice, ki bi drugace ziher bila pri jonasu, torej trditev, da bi naj bil oddan iz jonasovega bloga (tale besedna zveza je itak malo cudna) ne drzi
  3.3) Ce bi imeli cas bi lahko hitro preko IP-jev komentatorjev ugotovili, da pa jonas ziher ni oddal glas iz nekega cudnega IP-ja, ki se zdalec ni njegov domac, in bi skoraj sel stavit, da bi on komentiral to zgolj od doma, torej t-2 IP, bi jaz rekel ….

  3.4) evo se en gratis namig za naslednjic, ko boste zopet imeli neko glasovanje preko komentarjev:

  Postopek glasovanja, glasovalec poslje najprej (lahko je to seveda dost avtomatizirano) na siol zahtevek preko maila, da dobi random ticket number (recmo temu nakljucna volilna cifra), nakar siol ta ticket poslje na email naslov, ki pa mora biti seveda od doticne osebe, torej berljiv za blogerja, ki zeli glasovat, poleg tega mora biti to email naslov ke je tudi zaveden pod blog podatki, ki jih lahko seveda siol preveri. S tem, recmo, da smo zagotovili, da je pravi bloger dobil sploh moznost glasovanja, druge stopnje (prva stopnja bi bila zgolj prijava).

  Nazadnje, ko se nekdo odloci glasovat, mora biti 1) bloger prijavljen + 2) pri komentarju mora obvezno napisati se ta ticket number, ki ga se dodatno potrdi, da je to res on.

  Potem je na vas, da samo preverite, ko stejete glasove ali se ticket, ki ste ga izdali (poslali na doticni email) res ujema z emailom, ki ga je pri komentarju napisal bloger.

  .::PiPi::.

  p.s. dopuscam moznost, da je takle dvonivojski sistem se vedno precej ranljiv :)

 105. Dajana Dajana pravi:

  @bravo Pipi. Pa lahko bi mi povedal! Šmrk. :(

 106. majakrizaj pravi:

  Težka odločitev za Siol…..v tem se strinjam z simonorebolj…..a vendar nekako je potrebno upoštevati kriterije in ne samo razpoloženje in všečnost pisca bloga.
  Nekateri blogi so izredno slikoviti iz potovanj, drugi kritični iz športa,tretji se zabavajo ob poročaju splošnih dogodkov……vmes so blogi z zahtevnejšo filozofijo,težko vsebino, ali zgolj slikce za revije in šund vsebino….vsak pa se trudi v okviru prostega časa,tehnike in lastne inovativnosti.
  Bilo bi prav, da se ocenjuje tudi kvaliteto vsebin in ne samo popularnost posameznega blogerja.Ljudi je potrebno vedno osveščat, učit,opozorit……to naj bo naloga hišnega blogerja….. kreganja,blatenja in golote imamo že v drugih medijih dovolj, zato upam, da ni iskanje….. kontraverznega pisuna zaradi prahu in žura = (€)

 107. pipi pipi pravi:

  @Dajana, mislim, da sem bil dovolj jasen v komentarju http://pomoc.blog.siol.net/2007/09/10/o-izboru-hisnega-blogerja/#comment-672

  Tako, da v prihodnje, beri komentarje sproti … jaz jih za temo, ki me zanima vedno berem :)

  .::PiPi::.

 108. chupacabra chupacabra pravi:

  @pipi – točno tako! Komentar, ki si ga oddal z Jonasovega imena (in prijazno opozoril na to), seveda ne bo štel med glasove. Tudi glede IP-ja se strinjam, ker ta ni bil oddan iz omrežja T-2. Ko si nas opozoril na to, smo takoj komentiranje omogočili samo prijavljenim uporabnikom. Sicer pa sva si že pisala na to temo.

  Sicer pa hvala za namig glede bodočega glasovanja. Hvala tudi vsem ostalim za ideje, kako bi lahko stvari v prihodnje izboljšali.

  lp

 109. vvooodnarka vvooodnarka pravi:

  Sojinar & Wantika,

  Zahvaljujem se vama obema za glas, ki sta ga mi namenila.

  Lepo vaju pozdravljam, vvooodnarka

 110. Človek » Objave » Referendum za hišne blogerje pravi:

  [...] Opazil sem, da se nahajam na lestvici. Realne možnosti za zmago so seveda nične. Ne glede na to, pa bi rad odstopil že v samem pričetku: Odrekam se ponudbi ali pravici postati ˝Blogosov Hišni bloger˝. [...]

 111. Dejan Kaloh Dejan Kaloh pravi:

  @ Matej (Siol): Danes je Mr. Robert zaradi subjektivnih razlogov shutdownal svoj blog – cavalli.blog.siol.net, zato uvrstite na lestvico naslednjega…

 112. chupacabra chupacabra pravi:

  @Dejan: Robert je res izbrisal svoj blog, ampak mislim, da bi bilo v tem trenutku (sredi glasovanja) skrajno nepravično do tistega 81-ega, da bi ga šele zdaj dodal na seznam. Namreč, veliko blogerjev je že glasovalo, v pravila pa smo jasno napisali, da sprememba glasu ni mogoča. Torej, če bi hoteli biti fer do tega 81-ega, bi morali celotno glasovanje ponoviti, kar pa spet ne bi bilo OK. Hvala za razumevanje.

  lp, Matej

 113. Dejan Kaloh Dejan Kaloh pravi:

  @ Matej: imaš prav, včasih mi prsti prehitevajo miselne resurse :)

 114. tinking pravi:

  Vsem, ki vam je pomembno imeti veliko ogledov in komentarjev na teme o lepoti, ki je subjektivna, na modo, ki jo nosijo slavni (phew), sex z velikimi joskami in ostale trace (sam nimam nic proti) ne dosegate nicesar, razen se ene stopnicke blizje zmagi za hisnega blogerja. Ravno obratno pa izgubljate veliko vec. S tem ustvarjate trapasto druzbo v kateri zivimo, sirite slaboumne ideje, ki vam na koncu ne bodo ustrezale in osebno praznino.

  Ubog je tisti hisni bloger, pa ceprav bogatejsi za 210 EUR na mesec, ki komentira vse povprek, in vidi svoje zivljenje skozi prizmo drugih, se huje slavnih, se pritozuje namesto, da bi sam delal drugace. Dobri rezultati so vredni takrat, ko nekoga osrecite, mu pomagate. Druzbi in sebi pa prinesete vrednote. Boj za glasove in 210 EUR vam ne prinese srece!

 115. irena irena pravi:

  zakaj pa je Cavalli brisal svoj blog?

 116. articulari articulari pravi:

  Rubikova kocka in občudovanje.
  Gonilo mišljenja je čudenje in občudovanje, brez sprenevedanja in priznavanje vrednosti gojenja posameznikovih vrednot. Strastno občudovanje lingvističnega tetrisa in vrhunski izbor sosledja izbranih besed. Površno obravnavanje navidez trivialnih optičnih vsebin…..
  Življenje, pa samo zase ni računovodski servis na kariernih lestvicah in piramide za “bogove” so gradili prisiljeni ljudje.
  Ko pa si v orkanskem – potrošniško usmerjenem življenju varno privezan in tvoja barka “pluta”, zadovoljno pogledaš življenje-opravil sem po svojih najboljših močeh.
  Vse dobro trem hišnim kraljem.

 117. dronyx dronyx pravi:

  Ker se nezadržno bliža 23. september, zadnji dan volitev, bi prosil, če ima kdo čas in je tako prijazen, da sešteje trenutne glasove. Preden se dokončno odločim, moram videti lestvico, da ne bom streljal v prazno.

 118. irena irena pravi:

  jst sem šele sedaj ugotovila, da med hišnimi blogerji ni niti ene ženske.
  Diskriminacija! :mrgreen:

 119. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  če je bla pa ena bedna, druga je pa … saj vemo kaj :lol:

 120. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Kako da ne, Irena? Helena Javornik

 121. chef chef pravi:

  Heleno Javornik so nabrcal. Ker je bila katastrofalna.

 122. Dajana Dajana pravi:

  A misliš na Heleno Čerin? Ona ni bila nikoli hišna, ampak je Siolovka. To je bil Siolov blog – mrtev blog, od ljudi, ki pač tam delajo. Ker ni nihče komentiral pri njih, so jih pač dali stran. To je njen blog: http://siolov.blog.siol.net/author/hcerin/ Sonja Javornik – novinarka – Red Sonja pa je izginila iz hišnih. Pisala pa je točno leto dni.

 123. mojcas mojcas pravi:

  Sam mal…a Pograjc res ni med hišnimi? WTF?

 124. Dajana Dajana pravi:

  O, mojcas. Danes je petek, 21.september, ura je 16:50, začetek jeseni in gospod Dobrajc že dolgo ni več hišni. Pardon Pograjc. Ups, sorry. Vsaj ni bil hišni že od tega posta naprej. Sem pa videla danes nekje en njegov enormno dolg komentar. Nekje o hrani. Aha, na Drugem svetu se mi zdi. Podpisuje se kot “black”.

 125. Dajana Dajana pravi:
 126. grampy pravi:

  Moment mal, Volkec in Chef! Sonjo, ne Heleno. Mislim, da Helena še vedno teče. In prav tako mislim,da Sonja še vedno samostojno novinari. Pa je res kriza ratala na blogosu. Taka ošiljena peresa kot sta Sonja in Mojca M., so odšla. Če gre še Košak, potem pa res ne vem kaj bo!

 127. Dajana Dajana pravi:

  Košaka pa ne damo!

 128. mojcas mojcas pravi:

  Meni je tudi Košak zakon. Ne strinjam se vedno z njim, ampak mi je všeč njegov kritični pogled. :D

 129. mihce pravi:

  Prodajam’ glasove!

 130. mihce pravi:
 131. chef chef pravi:

  Seveda se opravičujem najboljši naši maratonki! Opšravičujem se predvsem zato, ker se mi je kar zdelo, da ne gre za Heleno Javornik, pa sem vseeno napisal, namesto da bi preveril.

  Zdaj se bom enkrat po zobeh treščil.

 132. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Hihihihi … Če se ne boš sam, te bo pa kdo drug … po jajcih … Zobje ali jajca, to je zdaj vprašanje.

 133. webmaher pravi:

  simona a si ti bojno razpoložena :-)

 134. pipi pipi pravi:

  Pi.Roman je ta trenutek se v skripcih (trenutno 4. mestu)

  Vse je mogoce … ;)

  .::PiPi::.

 135. tecnstrdesc tecnstrdesc pravi:

  Ja, včeraj se je izteklo glasovanje, imam pa predlog – glede na to, da jih med hišnimi ni več, menim da bi bilo potrebno izbrati prve tri ženske iz liste! Morda bi lahko tudi razmislili o več mestih, saj je hišnih vsak dan manj. (Prve tri ženske in prva dva moška?)

 136. irena irena pravi:

  sejdi bi več kot dostojno zastopala ženske vrste. :cool:

 137. chef chef pravi:

  Zdele sem preštel :lol: Ej, duš! Tole štetje pa je… mi je vzel pol ure, pa sem samo najbolj frekventne štel!

  Potem pa eni glasujejo za štiri, eni najprej za dva, ampak se potem spomnejo, da bi še za enga. eni trikrat enako napišejo, potem pa še Pi.Roman, ki je v zadnjih dveh urah pokasiral reci in piši (al kako je že to bedasto reklo) 15 glasov :lol:

  Potem so eni črni, torej niso bili prijavljeni, čeprav so blogerji. Ali pa niso ?!? :lol:

  Eni so sicer modri, ampak vprašanje, če so res tapravi.

  Itd. :lol:

 138. pipi pipi pravi:

  @chef … ja moje neuradno stetje kaze na naslednji finalni izbor – fetalij, chef in piroman

  boj je bil pa vsekakor zanimiv, finale odlocajo :)

  .::PiPi::.

  p.s. pa pisi se naprej sprosceno, naj te pritiski ne spravijo na kolena …

 139. irena irena pravi:

  ah, me zanima, kako bi se glasovanje obrnilo, če bi imelo še več ljudi odprtih po pet blogov …

 140. mojcas mojcas pravi:

  Mal sem pogledala glasovanje, nisem pa štela glasov, ker se mi ne da, samo več kot očitno je, da je pri glasovanju imela zopet prste vmes Miša Molk :lol:

  Bravo Siol za idejo o izvedbi, za izvedbo glasovanja pa en debel minus.

 141. chupacabra chupacabra pravi:

  Tistih zadnjih glasov, ki jih je PiPi oddal za PiRomana s štirih ali petih različnih blogov, ne bom štel. Vsi ti glasovi so prišli z istega e-maila in istega IP-ja.

  lp, Matej

 142. pipi pipi pravi:

  @chupacubra, hehe, po cem lahko sklepas, da celotna moja druzina ne bloga? Subjektivna presoja?

  Tolk o izvedbi volitev :)

  .::PiPi::.

  p.s. vsekakor se strinjam, da se moji glasovi ne stejejo, hotel sem samo demonstrirat slabosti …. in ja, ce bi se tudi VI sedaj drzali crke zakona, bi glasovi morali steti, zakaj? Glej mojo prvo misel …

  @irena, ni bilo nic osebnega, ne poznam tvojega bloga, niti tebe, zgolj sem hotel pomagati sibkejsemu v boju … in to je bil v danem trenutku piroman :)

 143. chupacabra chupacabra pravi:

  Ja Pipi, vem, ti si se že od začetka močno trudil …

  lp, Matej

 144. irena irena pravi:

  @pipi, ne vem, zakaj bi bilo kaj osebnega, ampak se mi dozdeva, da sem očitno edina, ki se ji ni ljubilo šteti glasov …

  @chef, ti maš orto preveč cajta :lol:

  sicer pa podpiram tecnstrdesc-a – babe v hišo! :cool:

 145. tecnstrdesc tecnstrdesc pravi:

  Ja v bajti morajo biti poleg športa, politike in muske tudi umetnost, lepota in duša.
  Žal sem prepozno opazil, da smo ostali brez žensk, drugače bi jih dal na vsa tri mesta – pa drugič.

 146. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Brez štetja sklepam da so zmagovalci Fetalij, Chef in Mojcas. Ampak pustimo se presenetiti. Jaz? Nekje peti ali šesti. Kar spodobno

 147. mojcas mojcas pravi:

  Mislim, da mene ni zraven ;)
  Štet pa nisem šla, ker se mi ne da :D

 148. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Ja, saj samo za tretjega je dilema kdo je. Ampak po občutku sklepam da si ti. In tudi meni se ne da štet ;)

 149. chef chef pravi:

  Preveč časa, definitivno. Zdaj sem pretežno težo z leve ritnice prenesel na desno… Če bi bil vsaj debel, da bi na mehkem zdeu.

  Po mojem sumljivem štetju je fetalij, moja malenkost, za tretjega pa ne vem a je Pi.Roman ali Irena. Ker je izenačeno :lol: Po mojem štetju, kajpada :D

 150. irena irena pravi:

  moja rit je enkrat večja od tvoje, pa enako žuli :mrgreen:

 151. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Uf, a da jaz bi bil zraven? Neee, kar Irena naj bo! Da bo mal pokomandirala taprva dva luftarja :lol:

 152. irena irena pravi:

  ja ja, kr tkole brezbrižno bi me vrgel v tole krdelo tipov … :)

 153. Kašpar Kašpar pravi:

  Kdo je zdej postal hišni bloger?

 154. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  jst še zmer pričakujem, da bo čupakabra uletel s podatkom, da je bilo pol glasov zame neveljavnih… with my luck, je vse možno :lol:

 155. dronyx dronyx pravi:

  Fetalij, jaz nisem bil priseben, ko sem oddal glasove. Lahko prinesem potrdilo od zdravnika če hočeš. Sicer pa če pride med velike tri Irena pričakujem, da za otvoritev naredi kakšen pravi intervju z zvezdo. Recimo za začetek Matt Damon. Če hoče, lahko zrihtam številko mobilca. :)

 156. irena irena pravi:

  zrihti! :cool:

 157. dronyx dronyx pravi:

  Že pišem mail. “Dear Matt odl budy. How are you? Very like Ultimatum and need your phone… “

 158. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  ja, zrihti tud men, da mu povem, da je bourne precenjen :lol: to o prisebnosti pa… ne upaš zrihtat pordila :D

 159. dronyx dronyx pravi:

  Bourne precenjen in to mi reče skoraj že hišni bloger? Ojoj…. Bournov Ultimatum je film, ki poseka vse Bonde in podobne filme za otroke. SI se kdaj vprašal, zakaj se Jason Bourne zaletava z avtomobili tako, da pelje vzvratno? Zato, da ne prebije hladilnika motorja!!! Tega te ne naučijo v filmih o Jamsu Bondu.

 160. theedge theedge pravi:

  Ja ampak tudi ob gledanju bondovih filmov ne dobiš morske bolezni :) .

  Gledaš film, in se kamera cel cajt trese(verjetno so bili kamermani prestrašeni), še med pogovorom v pisarni… edini posnetek ko se slika ne trese je posnetek iz helikopterja :) .

  Itak pa je bla zadnja dobra akcija ki sem jo gledal Crank. Itak veš da je vse pretirano…se pa nasmejiš do solz :)

 161. chupacabra chupacabra pravi:

  OK, prvi seznam imam narejen, zdaj moram čez njega še enkrat, da res preverim vse potrebno. Je pa tole kar zamudno, saj moram za vsakega blogerja najprej preveriti, ali ima “glasovalno pravico” (med njimi so tudi takšni, ki so “pobarvani na črno”). Potem moram ugotoviti, ali je oddal tri pravilne glasove, ali se kaj ponavlja itd …

  Tako da se opravičujem, ampak izidov danes še ne bo. Bodo pa zagotovo jutri, ampak ure še ne vem. Stay tuned!

  lp, Matej

  p.s. V tem trenutku nimam pojma, komu dobro ali slabo kaže, do štetja glasov še nisem prišel. Bom pa vse podatke objavil v kar se le da pregledni obliki, da bo čim manj pripomb.

 162. dronyx dronyx pravi:

  V dobi informatike vse poteka nekoliko počasneje. To razumemo. :)

 163. webmaher pravi:

  SiOL oz. Telekom se podira…na žalost ali veselje kakor hočete…

 164. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  onyx, you’ve got point there, to s hladilniki pa ostalimi podrobnostmi, ampak film kot celota ni nek presežek, za kakršnega ga vsi imajo… ni presežek ne po režiji, ne po sliki… govorijo pa o njem, kot da gre za najboljši film zadnjih 10 let ;) kar se zgodbe tiče, pa se moram dokopat knjig, je baje še bolje :P

  james bond pa… meni je postal dober šele proti nekaj zadnjim filmom :) je pa res veliko bolj nerealen, ampak saj človek že v štartu ve, kaj lahko pričakuje ;)

 165. tecnstrdesc tecnstrdesc pravi:

  Ti morilec nedolžnih koz – naslednjič pa ob seznamu kvadratki za odkljukat in program za štet!

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.