Spremembe na naslovnici SiOL Blogosa

Sreda, 20. december 2006

Z današnjim dnem smo nekoliko spremenili naslovnico SiOL Blogosa.

Seznam blogerskih kategorij in seznam “hišnih blogerjev” smo premaknili v “sidebar” na desni strani naslovnice, s tem pa smo pridobili dodaten prostor, v katerem bodo sedaj lahko izpostavljeni še štirje blogerji.

Seznam zadnjih 20-ih objavljenih blogov, ki se je prej prikazoval v dveh navpičnih kolonah, se po novem prikazuje po principu levo-desno. Torej levo zgoraj je najnovejši zapis, desno od njega prejšnji, in tako naprej po vrsticah.

Dodali smo novo okno (poimenovali smo ga “Vredno ogleda”), kjer bomo predstavljali tuje bloge ali strani, za katere menimo, da so vredne vaše pozornosti.

Čisto spodaj na naslovnici pa smo dodali še zadnjih 10 objavljenih komentarjev.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sreda, 20. December, 2006 ob 15:00 v kategoriji blog, blogos, miks.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

25 komentarjev na “Spremembe na naslovnici SiOL Blogosa”

 1. had had pravi:

  prevec razmetano in nepregledno na prvi pogled.. mogoce se je treba samo navaditi.. ali pa ce vse skupaj malce pomanjsate..

 2. Dajana Dajana pravi:

  Vau. Se strinjam, da je razmetano, prej mi je bilo tisto dvajset blogov pred očmi bolj všeč. Ampak, to, da ste dali komentarje ven, pa ste zadeli. Hej, super!!!! Tako vsaj vemo kdo in kje komentira!!! :) )))

 3. admin admin pravi:

  Lahko da je treba stisnit CTRL+F5 za popoln refresh. Če ima kdo kak predlog za postavitev feel free to tell :)

 4. pikec85 pikec85 pravi:

  men se zdi malce zmešano, … vendar kot pravi had, verjetno se je treba sam navaditi… ;) go for it!

 5. irena irena pravi:

  meni se v explorerju stvar ne prikaže tako, kot bi se mogla (desni stolpec gre adijo čisto na konec).

 6. london london pravi:

  Irena, upostevaj navodilo admina dba posta pred teboj. Jaz sem ga in stran se je postavila pravilno. Mi pa ni prevec vsec, vendar tako kot pravi had :) Se bomo ze navadl

 7. irena irena pravi:

  a ctrl+f5 misliš? no difference, še vedno je skrajno desni stolpec na dnu.

 8. enjanez enjanez pravi:

  Oblika naslovnice je različna glede na tip brskljalnika. V Firefoxu izgleda stran sprejemljivo, gledana z IE 6.0 je pa neužitna. Čeprav smo baje slovenci vodilni v instalacijah Ognjene Lisice, je na žalost ta procent še vedno manjši kot 40%, zato morate pri testiranju aplikacije upoštevati tudi nas “nazadnjake”, kot me imenuje moj sin.

 9. had had pravi:

  tole sedaj je ze veliko boljse, kot pa tisto, kar je bilo prej, ko sem jaz pisal kritiko :)

  mogoce, samo ideje, bi lahko odstranili fotografije hisnih blogerjev in tisti del isto pomanjsali kot je del z zadnjimi objavami.. mi je pa vsec, da so zadnje objave cisto kratke in brez balasta..

  pa fonti na desni strani, v rubrikah hisni blogos, vredno ogleda…. bi bili lahko vsi enaki.. spet bi pridobili na prostoru.. prav tako ne vidim najvecjega smisla v tagih (ampak to je dejansko samo moj pogled), mogoce bi lahko na tistem mestu bil iskalnik. ki ste ga sedaj dodali in je super uporaben..

  sicer pa ne bi smeli sprasevati o zeljah, kajti vedno jih je poln kos :)

 10. nordstar nordstar pravi:

  Ja, meni v IEju tudi desni stolpec pokaže spodaj. V Mozilli pa normalno. Majhen korak naprej, bo pa še kar nekaj popravkov, da bo zadeva spedenana “u nulo”.
  Opazil sem, da mi nikjer več ni treba odtipkati kode za komentiranje. To ste odpravili? Meni je prav. Itak nisem še nikjer zasledil spam komentarjev.

 11. nordstar nordstar pravi:

  Hm, koliko ljudi pa kaj surfa po našem Blogosu? Skoraj ni pripomb. Pa menda niso vsi zadovoljni. Ah taki smo Slovenci. Malo kruha in iger, pa je vse v redu.

 12. irena irena pravi:

  Jst nisem zadovoljna. Predvsem zato, ker ne mislim ne biti več uporabnik explorerja samo zato, ker se mi ena stran ne prikazuje pravilno v njem.

 13. nordstar nordstar pravi:

  Saj bodo menda uredili. IE je pa ja v večini compov namontiran. Pa itak se očitno dogajajo spremembe še naprej. Zdaj je na voljo kao prewiew bloga. Meni se zdi premajhen, ker se ne da nič videti. Je bilo prej bolje, ko je bilo napisanih nekaj prvih vrstic. Zdaj so napisane dve, pa se iz tega ne da izluščiti, ali je blog vreden klika. Torej bo treba še delati na tem.
  Na nek način je moja želja, da se bi na strani videlo zadnjih 100 objav. Zdaj jih je 20, a glede na tempo objavljanja (vsak dan je več blogerjev) je to dovolj, da si na naslovki samo kako uro. Potem pa blog izgine v prepad.

 14. chef chef pravi:

  V tem primeru, če bi bilo zadnjih 100 objav, pa ljudje sploh ne bi pogledali vseh in smo na istem :s Problem je v tistih smetiteljih, ki napišejo vsakih 20 minut nov malo vreden blog, ki je morda dolg 2 vrstici. Res pa je, da je lahko tudi taka zadeva zanimiva :D

 15. nordstar nordstar pravi:

  Če bi bilo 100 zadnjih objav na kratko označenih in zraven še ura, pred koliko časa je bila objava, mislim, da bi bilo v redu. Glede smetenja sem se pa že razburjal (Vlatka). Rešitev je, da ima vsak možnost samo ene objave na dan. Seveda lahko v okviru tega dne objavi 100x na dan razne vice ;) . Tako tudi jaz razumem dnevniški zapis, ki se začne ob 00:00 in traja 24 ur, potem pa je nov dan.

 16. Dajana Dajana pravi:

  Se strinjam s chefom in nordstarjem. Mogoče bi res lahko “uzakonili”, da lahko vsakdo napiše samo enega oz. maksimum dva posta na dan! :) ))

 17. nordstar nordstar pravi:

  V okviru enega dneva lahko avtor piše 100x če hoče. Popravlja, dodaja…kar hoče, vendar se vsak tak popravek ali dopolnilo ne izkazuje, kot nov vpis na naslovnici. Ta se izkaže samo ob prvi objavi, ostali dodatki bi se pa lahko kazali kot nek znakec. Piškotki obvezni :)

 18. enjanez enjanez pravi:

  Zdaj mi je oblika všeč, pa še v IE dela. Že to, da se trudite da bi bila stran pregledna in po okusu večine, je vredna pohvale. Veliko uspeha še naprej.

 19. kritik pravi:

  pomoc oz. urednik ali kdorkoli objavlja,
  imam eno vprašanje. kdo pošilja možnost za aktivacijo? prosim, da mi odgovorite čim prej.
  hvala,
  kritik

 20. chupacabra chupacabra pravi:

  @kritik

  če misliš na aktivacijski mail, se ta ob registraciji pošlje avtomatsko.

  lep pozdrav,
  Matej
  SiOL Blogos

 21. Piramide » Blog Arhiv » Slovenci smo narod nezadovoljnežev in nergačev pravi:

  [...] Zadnje čase me počasi že mineva, da bi pisala kakšen blog ali pa kje je kaj komentirala. Hotela sem pri kritiku povedati, da ni v redu, kako ima admin urejeno prvo stran, ker pride gor premalo blogerjev in da bi bilo smiselno (o tem sta pisala že nordstar in chef), če bi omejili poste z enim samim stavkom (nekateri objavljajo po deset in več postov na dan) in jih je potem – druge, kot na prvi strani – težko najti (Aja, med drugim – hvala admin, da si odgovoril). Pa me takoj “napadeta” dva komentatorja. [...]

 22. Neferete Neferete pravi:

  OK nekaj novega, svezega je dobrodoslo.

 23. GRiSON GRiSON pravi:

  Lahko samo povalim vaš trud, je veliko bolj pregledno, sam sem se že dodobra navadil. Imam pa svoje mnenje od smetenju. Zavedam se, da so nekateri posti bolj pomembni, saj z njimi blogerji opozarjajo na aktualnost teme. Če je smetenje, in nekdo vsake 20 minut napiše nov post, potem pomembne teme hitro zdrsijo nekam na dno. Vendar pa so avtorji pomembnik postov temu sami krivi. Ker mislijo, da nekaterim, pač ni potrebno odgovarjati na komentar. Včasih se je potrebno malo več potruditi, ne samo z postom, tudi ohranjanjem posta pri življenju. Vsako vprašanje zahteva tudi odgovor. Vsak post zakteva komentar, in prav tako na vsak komentar, komentar nosilca posta. Če nekdo nekaj napiše, pričakuje tudi komentar. Če nekdo napiše komentar, pričakuje tudi odgovor. Sicer pa daragi moji blogerji: Jonas, M. Crnkovič, … , da ne napišem vseh, prosim, da razmislite, tudi tu je delček problema.
  lp

 24. chef chef pravi:

  Ja problem je potem v tem, da nimam jaz cel dan časa presedet na compu in odgovarjat 24 ur dnevno na komentarje…

 25. chef chef pravi:

  kar se tiče zadnjih komentarjev… zadeva deluje obupno slabo, oziroma se ne obnavlja dovolj pogosto.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.